sokar620 Napisano Grudzień 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2009 Jak się zalogujesz jako root pierwszą czynnością będzie uruchomienie system-config-users i utworzenie nowego użytkownika. Polski język - system-config-language, klawiatura - system-config-keyboard. Po utworzeniu użytkownika loguj się zawsze na jego konto, nigdy root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz850 Napisano Grudzień 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2009 zrobiłem jak mówiliście i po wpisaniu root pokazało sie root@loclhost~]# to wpisałem jak mówił sokar620 system-config-users, wywaliło mi: system-config-currently running X server. Wpisałem to X jako login i nic czarny ekran nic się nie uruchami nie wiem co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2009 To tak, jak już będziesz zalogowany jako root to wpisz: telinit 3 startx Później odpal terminal i postępuj zgodnie z tym co napisał sokar620 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz850 Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Narszcie się udało i już piszę z fedorki... A to wszystko dzięki wam i waszej pomocy-jesteście genialni i życzliwi wszystkim BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi