dbox Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Witam Nowa Fedora, nowe problemy Problem dotyczy pracy w KDE na Radeonie HD3870 z dwoma monitorami. W F11 wszystko było ok, natomiast po upgrade do F12 panel i wsztstkie aplety plasmy wyświetlane są na ekranie nr 2 zamiast na ekranie nr 1. Co ciekawe splash podczas ładowania KDE wyświetlany jest na ekranie nr 1. Okno logowania KDM też jest na ekranie nr 1. Podejrzewam, że jest to sprawa sterownika, bo fglrx oczywiście nie działa z F12 i uzywam sterownika radeon. Mimo wszystko jest to dziwaczne i bardzo irytujące. Przeniosłem sobie panel i aplety na "właściwy" ekran (a w zasadzie dodałem od nowa bo palelu nie da się przenieść, podobnie jak większości apletów), ale to takie średnie rozwiązanie, zwłaszcza przy większej ilości userów. W ustawieniach systemowych ekranu nic nie da się z tym zrobić (przynajmniej ja nie widzę żadnej możliwości), ale ciekawy jest fakt, że w opcji 'Rozmiar i orientacja' identyfikacja wyjść pokazuje DVI-1 na ekanie 1 i DVI-0 na ekranie 2. Z kolei w opcji 'Wiele monitorów' identyfikacja ekranów pokazuje 1 na ekranie 1 i 2 na ekranie 2. Opcji LVDS w ustawieniach nie ma.. X-y odpalam bez xorg.conf. Jakieś pomysły? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Może spróbuj sterownika radeonhd z repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi