WielkiKoziol Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Jako, że jestem nowym użytkownikiem na forum to witam wszystkich bardzo serdeczenie. Moj problem ma już dość długą historię, otóż posiadam laptopa HP nx7300 z kartą dźwiękową Intel HD Audio (zintegrowana) i na nowej Fedorze (12 z gnome) występuje znaczne zniekształcenie dźwięku objawiające się jako totalne zaszumienie. Juz podobne artefakty w dźwięku uzyskiwałem pod Ubuntu 9.10 i z tego co udało mi się wywnioskować z różnych tutoriali i tematów na forach w internecie jest to spowodowane brakiem współpracy tej karty dźwiękowej z pulseaudio. Na Ubuntu 9.04 wszystko śmigało jak należy i tam miałem ALSA z tego co dobrze pamietam. Tak więc w oparciu o inne tematy na tym forum usunąłem pulseaudio i zainstalowałem ALSA niestety standardowo przy takiej operacji zniknęły niektóre widgety jak np konfiguracja głośności i dźwięku (dodatkowo nie można w nie wejść przez system=>itd). Dźwięk jest teraz bez zniekształceń natomiast strasznie cichy i nie da się pogłośnić. Będę wdzięczny jeśli ktoś objaśni jak można rozwiązać tę łamigłówkę z kartą intela i skonfigurować właściwie dźwięk z pełną funkcjionalnością komponentów z nim związanych (pogłośnianie, konfigurowanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2009 Zanim zapytasz przeszukaj forum. Regulamin forum, Rozdział II, pkt.2 - zobowiązałeś się, to przestrzegaj. → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=21820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi