Juve Napisano Listopad 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2009 Witam!! Posiadam certyfikat dostępu do sieci w postaci binarnej, ma rozwinięcie *,der. Chcialbym stworzyć skrypt, który przkieruje binarnie dane z certyfiaktu (przekopiowane z oryginału) do pliku o nazwie *.der Da ktoś jakąs wskazówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2009 Chyba nie rozumiem :lammer: Z pliku *.der do pliku *.der najprościej jest "przekierować" poleceniem cp albo cat. Ale coś czuję, że nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juve Napisano Listopad 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2009 Nie o to chodzi;). Mam plik *.der z zawartością w postaci binarnej. Chce jego zawartość umieścic jakoś w skrypcie, aby plik *.der nie był potrzebny w trakcie wykonywania skryptu. Chyba że da się instrukcje dla powłoki i osobny plik certyfikatu w jakiś sposób scalić w jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2009 Spróbuj kodowania base64. Przekoduj, przypisz w skrypcie do jakieś zmiennej a na wyjściu dekoduj → man base64 Scalanie skryptu powłoki i binarki na pewno da się zrobić, ale niestety nie wiem jak - popatrz jak zrobione są np. pliki instalacyjne sterowników grafiki na stronie producenta nvidia (ati chyba też takie coś stosuje, ale nigdy się nie zastanawiałem jak to robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Listopad 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2009 a jednak, myślałem że to tylko moje urojenia tu jest troszku http://www.linuxjournal.com/content/add-bi...r-shell-scripts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi