me-hau Napisano Listopad 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2009 Witam Problem trochę irytujący. Miałem wifi, i uciekło. Nowa instalacja F12 x86_64, i nie mogę uruchomić wifi z poziomu NM. Dodam, że jest to moje drugie podejście do F12, a za pierwszym razem wszystko chodziło ok. Sprzęt ten sam, bo to laptop Przeinstalowałem Fedorę, bo miałem chwilę słabości i doinstalowałem KDE, tylko po to by stwierdzić, po raz kolejny, że to nie dla mnie. Więc go usunąłem z systemu i zaczęła się jazda z X'em. Dałem spokój, ponieważ system był całkiem świeży, wiec go postawiłem od nowa. A tu takie bubu Dopiero co po roku udało mi się w końcu opanować wifi pod Fedora na moim sprzęcie a teraz niespodzianka... Jakieś pomysły ? Dzięki, i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Pewnie wyłączyłeś wifi przyciskiem na obudowie notebooka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me-hau Napisano Listopad 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Pewnie wyłączyłeś wifi przyciskiem na obudowie notebooka. Chciałbym aby to było takie proste mój problem z wyłącznikiem opisałem tu problem leży bardziej w samej konfiguracji NM, lub sieci. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 A masz moduł w ogóle załadowany (lsmod | grep ath5k)? Pokaż ifconfig -a i iwconfig przy załadowanym module oczywiście. Jak myślisz, że problem leży w nm to spróbuj usunąć konfigurację, czyli folder ~/.gconf/system/networking i ~/.gconf/apps/nm-applet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me-hau Napisano Listopad 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 A masz moduł w ogóle załadowany (lsmod | grep ath5k)? Pokaż ifconfig -a i iwconfig przy załadowanym module oczywiście. Jak myślisz, że problem leży w nm to spróbuj usunąć konfigurację, czyli folder ~/.gconf/system/networking i ~/.gconf/apps/nm-applet . dzięki za tip'a oczywiście moduły mam zainstalowane, i problem jest coraz ciekawszy, gdyż.... dzisiaj wszystko działa ok a ja nie robiłem nic, absolutnie nic. hmm cuda ciekawe co będzie jutro pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi