koval_blazej Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Próbowałem zaisntalować F12 DVD x86_64. Instalator działała koszmarnie wolno, zwłaszcza wykrywanie dysków (ponad pół godziny o_O) i formatowanie partycji (również kilkanaście minut, jedna partycja 30GB, zwykle kilkanaście sekund. Dwa razy instalator wywalił się podczas instalowania pakietów. Za trzecim razem sam go wyłączyłem, gdy po ponad 3 godzinach zainstalował mi mniej niż ćwierć paczek. Ogólnie dziwnie to wyglądało, chwilami normalna prędkość, a czasme myślał po kilka minut nad malutką paczką, nie ruszajac ani napędem a ni dyskiem. Sprawdzałem sumy kontrolne i wykonałem mediachecka - wszystko ok. Próbowałem również LiveCD i686 KDE, komputer zawieszał się na starcie (bootloader się wgrywał, ale kiedy dochodziło do ładowania systemu - kaput). Procesor: Intel Core 2 Duo 6300 Dysk: Samsung SATA II 250GB Płyta główna: GA-965P-S3 Fedory 6-11 działały (powiedzmy ) bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Mi to wygląda na uszkodzenie hdd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Listopad 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 To dlaczego 11 znów zainstalowała się bez problemu? Jak będę miał jakis inny dysk, to sprawdzę czy cos z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemal Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 A próbowałeś bawić się opcjami startowymi kernela? (wiki) Jak nic nie pomoże to może chociaż spróbuj podać ostatnie informacje jakie Linux zdąży wyrzucić zanim zawiśnie (ten odpalany z live cd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Listopad 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Ten odpalany z live nic nie zdąża, ostatnie co widzę to bootloader. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Ostatnio kilka osób pisało o problemach z udev tylko nie wiem jak ma się on do instalacji. Na f11 nie miałeś problemów z najnowszą wersją udev? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi