Skocz do zawartości

Problem Z Hibernacją W Fedora 11 X86_64

krzychn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z hibernacją w fedora 11 x86_64, po zamknięciu notebooka lub po włączeniu fn + f4 (opcja w moim notebooku do hibernacji) pokazywany jest proces hibernacji w formie tekstowej, wszystko wygląda jakby przebiegało prawidłowo, ale po ponownym uruchomieniu dzieje się coś dziwnego tzn. - fc11 uruchamia się dość długo, gdy dysk przestanie pracować na ekranie pojawiają się poziome linie oraz ruchome plamy kolorów – i tyle? Co się dzieje czy ktoś kiedyś miał taki przypadek. Jak to naprawić aby hibernacja była prawidłowa, aby uruchamiać fc11 po hibernacji bez problemów.

Pozdrawiam

fc11 uruchamia się dość długo, gdy dysk przestanie pracować na ekranie pojawiają się poziome linie oraz ruchome plamy kolorów
To znaczy ile? Może w /var/log/messages znajdziesz informację na czym stoi dłużej. Jaką masz kartę graficzną? U mnie na ati x1200 podobnie się zachowuje po wybudzeniu.

• 4 months later...

:) w 2009 też problem istniał.

obecnie szukam jak rozwiązać podobny problem na eePC (ION), F11X86_64 - różnica jest taka, że u mnie, podczas podnoszenia z hibernacji/wstrzymania, mieli dyskiem, (po hibernacji w tekstowym nawet coś widać), ale (prawdopodobnie) podczas podnoszenia Xów robi się black screen i pozostaje switch off :(

jakby ktoś miał gotowca - chętnie skorzystam. a na razie zacząłem szperać...