Skocz do zawartości

Po Instalacji Kmod-nvidia System Nie Wstaje

taikun

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem repozytoria RPMFusion, a następnie wpisałem w konsoli "yum install kmod-nvidia" tak jak zostało to opisane w poradniku. Wszystko przebiegło bez problemów, wszystko się zainstalowało. Uruchomiłem komputer ponownie i pojawia mi się GRUB, potem logo fedory się ładuje, aż w końcu miga mi napis na ekranie przez minutę, po czym staje i nic się nie dzieje, napis to:

[drm] nouveau 0000:02:00.0: GPU lockup - switching to software fbcon

Mam grafikę GF 8200 M (wersja laptopowa) i Fedore 12. Jakieś rady?

Jakieś rady?
Sorry, ale nawet na "Oślej łączce" zanim sie coś napisze, to trzeba przeszukać forum. Jest cały duży wątek nt. sterowników Nvidia w F12 gdzie opisano co robić, żeby działały. Poszukaj i przeczytaj.

Generalnie chodzi o wyłączenie domyslnych, "na siłę" ładowanych sterowników "nouveau". Sposobów jest kilka, któryś powinien zadziałać.

No, dobrze... To ośla łączka, więc jako bonus masz tu bezpośredni link do odpowiedniego wątku → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=21516

Jak przeczytasz to napisz co zrobiłeś z tego co przeczytałeś, czego nie rozumiesz, co nie wyszło itd. I może jeszcze podaj typ karty, bo to się może przydać.

• 2 weeks later...