olorin Napisano Czerwiec 7, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2010 Samba, WalDo, próbowałem tego wcześniej, nic:] W końcu system mnie pokonał;/ Zainstalowałem na nowo z osobną partycją dla /home i lepszym backupem. Co do odpowiedzi xdarkflame - Fedora sama nie dodała nic, zawsze partycjonuję ręcznie, a tamten przypadek to było po prostu z live CD ręczne wykasowanie wszystkiego na dysku poza /home i brakiem formatowania partycji przy późniejszej instalacji systemu. Było nie było mój wątek zamknięty, mówi się trudno. Choć przyznam że o ile jest trochę programów wspomagających odzyskiwanie danych pod partycjami typu ext, to programy zdają się gubić trafiając na LVM, może to się zmieni kiedyś:] Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2010 [...] to programy zdają się gubić trafiając na LVM,To prawda, ale czy w domowych zastosowaniach na pewno LVM jest potrzebny? Ja stawiałem wszystko bezpośrednio na ext3 (obecnie F13 na ext4) i nigdy nie czułem potrzeby posiadania LVM. Szkoda, że straciłeś dane, ale jak to mówią co nas nie zabije, to nas wzmocni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi