Pirouette Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Wczoraj wieczorem pojawił sie komunikat o dostepnych aktualizacjach - zainstalowalem je. Dziś włączam komputer i... nieaktywne połączenia WIFI - a tyle sie namęczyłem żeby to zainstalować. Może jest jakis sposób na przywrócenie utraconych ustawień. System Moblin 2.1 na Lenovo S 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Jak konfigurowałeśs WI-FI ? Poprzez networkmanager czy poprzez WICD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirouette Napisano Grudzień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Jak konfigurowałeśs WI-FI ? Poprzez networkmanager czy poprzez WICD ? Jako informatyczny ignorant założyłem wątek, w którym dobrzy ludzie pokierowali mnie krok po kroku: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=21933 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Ten sterownik (moduł) który zbudowałeś działa tylko pod aktualnym kernelem. Jeśli aktualizujesz jądro automatycznie musisz zbudować nowy moduł, czyli po prostu powtórz te same czynności co w tamtym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirouette Napisano Grudzień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Ten sterownik (moduł) który zbudowałeś działa tylko pod aktualnym kernelem. Jeśli aktualizujesz jądro automatycznie musisz zbudować nowy moduł, czyli po prostu powtórz te same czynności co w tamtym wątku. Dzięki - nauwa sie pytanie: czy takie powtórki nie zaśmiecają w jakiś sposób systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Nie, możesz usuwać stare jądra czy moduły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirouette Napisano Grudzień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Nie, możesz usuwać stare jądra czy moduły. Powtórzyłem wszystko - zrestartowałem - i nie ma wifi. Swoją drogą twórcy Moblina mogliby dawać możliwość zainstalowania z repozytoriów pełnej obsługi WiFi i 3 G. Oszczędziłoby to wielu problemów niewtajemniczonej w tajniki systemów wiekszosci. Nawiasem: ściągnąłem obraz fedory 12 i zrobiłem bootowalny pendrive. Niestety jest to - jak dotąd - jedyna dystrybucja, ktorej nie udalo mi sie odpalić w wersji testowej. Odpalałem m.in. ubuntu, kubuntu, xubuntu oraz ich netbookowe remixy, puppy, pentoo, inkognito - bez problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Sprawdź czy moduł jest załadowany lsmod | grep wl jeśli nie to załaduj ręcznie (modprobe). Pisałem Ci już w poprzednim temacie, że są jakieś problemy z nowym sterownikiem intela. Ściągnij F11 i za jakieś 2 miesiące zrobisz sobie aktualizację do F12. A to, że ubuntu działa to żadna magia, bo jest zbudowane na starszych (sprawdzonych) wersjach pakietów niż fedora. Dlatego dla laików dobrym rozwiązaniem jest używanie fedory w wersji o 1 starszej niż aktualna. Inna sprawa, że fedora swoją atrakcyjność zawdzięcza właśnie najszybciej wprowadzanym nowościom stąd też częstsze problemy. EDIT: Moblin nie jest jeszcze tak dojrzałą i popularną dystrybucją, pewnie wszystko przyjdzie z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi