krzychn Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Witam, chciałem zapytać czy jest wersja Flash Player, Flash plugin, która działa poprawnie na fc11 architektura x86_64. Te wersje, które instalowałem przez yum oraz ze strony Adobe nie działają na fc11 x86_64. np. po uruchomieniu Firefox pokazują się puste pola, tam gdzie powinna być animacja Flash. Mam też drugi notebook – netbook asus seashell z intel atom z520, tu na architekturze i586 działa wszystko bez problemu. Czasem przydają się te animacje Flash tak więc chciałem zapytać jak zainstalować Flash Player aby działał poprawnie na x86_64. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Mam F11 64-bit i wszystko jest OK. Z tym, że ja używam 32-bitowej wtyczki z wrapperem. Instalacja zgodnie z tym opisem → http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f12.html#flash 64-bitowa wersja instalowana zgodnie z naszym poradnikiem (→ http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#System_64_bitowy_3 ) u mnie nie działa. Ale to chyba odosobniony przypadek, więc spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Grudzień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 tytułem wstępu - najpierw podniosłem system i w 99% poukładałem go pod siebie, a dopiero potem przy jakiejś okazji znalazłem fedora.pl, forum i poradnik. flash ze strony adobe mi nie pasował (serwis upierał się, żeby instalować wersję 32bit, o ile dobrze pamiętam), w końcu dogooglałem sobie namiar na wersję 64-bit i ją ręcznie dorzuciłem) działo się to czas temu jakiś, więc nie pamiętam krok po kroku co skąd i jak, ale w efekcie w .../firefox-X.X.X pojawił się podkatalog plugins z libflashplayer.so (ELF 64-bit); katalog ręcznie a plik z archiwum(?). a że było to ręcznie, to po każdym upgreadzie firefoxa (na szczęście nie za często) trzeba utworzyć katalog wraz plikiem (najlepiej przez kopiuj z dotychczasowej wersji ) polecam google + 64bit falsh player/plugin linux (czy jakoś tak). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi