Blazej_P Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Witam niedawno zainstalowałem najnowszą wersję Fedory, nie ukrywam , że jestem w tym "początkujący" i mam problem z Flash Playerem postępuje zgodnie z wszystkimi instrukcjami jakie znalazłem na forum i na wiki ale to nic nie daje nadal Firefox wymaga instalacji wtyczki. Zainstalowałem też google chrome ale tam jest ten sam problem. Jak sobie z tym poradzić? Z góry dzięki za podpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Najpierw sprawdź czy masz zainstalowany, powinno być coś takiego: [root@hubus ~]# rpm -q flash-plugin flash-plugin-10.0.42.34-release.i386 jeżeli tak to sprawdź czy jest plugin: [root@hubus ~]# ls /usr/lib/mozilla/plugins/ libflashplayer.so jeżeli tak to musi działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blazej_P Napisano Grudzień 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Jest dokładnie tak jak napisałeś ale i tak nic z tego... [root@Compaq Pobrane]# rpm -q flash-plugin flash-plugin-10.0.42.34-release.i386 [root@Compaq Pobrane]# ls /usr/lib/mozilla/plugins/ libflashplayer.so Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Grudzień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 To sprawdzamy dalej w firefoxie wpisz about:plugins powinieneś zobaczyć coś takiego: Shockwave Flash Nazwa pliku: libflashplayer.so Shockwave Flash 10.0 r42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blazej_P Napisano Grudzień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2009 nie mam takiego wpisu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farcry422 Napisano Grudzień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2009 nie mam takiego wpisu... Daj to zobacz czy coś ci doinstaluje może Ci czegoś brak: yum install nspluginwrapper flash-plugin alsa-plugins-pulseaudio \ libcurl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Grudzień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2009 A jak klikniesz Narzędzia->Dodatki a później Wtyczki to widzisz "Shockwave Flash" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blazej_P Napisano Grudzień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2009 Niestety w obu przypadkach nic sie nie dzieje. W narzędziach->dodatki->wtyczki też nie ma tej wtyczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2009 @Blazej_P Probowałeś wg naszej wiki → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Instal...be_Flash_Plugin [EDIT] Sorry, teraz przeczytałem, że próbowałeś. Dziwne że nie działa. Jaką masz wersję systemu (uname -a), jaka wersja FF (rpm -qa firefox)? nie mam takiego wpisu...A jakiekolwiek inne? Jakieś informacje o innych wtyczkach są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blazej_P Napisano Grudzień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2009 Wersja systemu: Linux Compaq 2.6.31.6-166.fc12.x86_64 #1 SMP Wed Dec 9 10:46:22 EST 2009 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux wersja FF: firefox-3.5.5-1.fc12.x86_64 np takie wpisy są: Nazwa pliku: IcedTeaPlugin.so application/x-java-vm IcedTea class,jar Tak ... libtotem-narrowspace-plugin.so video/quicktime Plik wideo QuickTime mov Tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Grudzień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2009 Wersja systemu: Linux Compaq 2.6.31.6-166.fc12.x86_64 #1 SMP Wed Dec 9 10:46:22 EST 2009 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux Masz wersje 64-bit, wiec musisz zainstalować właśnie dla tej platformy. Ściągnij plik z tej strony: http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html i plik libflashplayer.so skopiuj do /usr/lib64/mozilla/plugins/ Ponowne uruchomienie Fierfoxa powinno zakończyć wszelkie bolączki. Możesz skorzystać też z poradnika podanego wyżej przez WalDo dla sys. 64-bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2009 to ja się podepnę niestety dla ca106 nie mogę uruchomić dźwięku we flashu. Czy ktoś rozwiązał to już w f12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blazej_P Napisano Grudzień 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2009 Wszystko już działa. Zainstalowałem system ponownie i zrobiłem tak jak jest napisane na wiki, nie wiem czemu wcześniej nie działało może coś namieszałem. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi