Jusko Napisano Grudzień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 Witam. Zastanawiam się, czy to zarządzający repo nawalają, czy Fedora ma jakąś politykę w kwestii dostarczania Wine? Od chwili czasu istnieje już wersja 1.1.34, a w systemie nadal 1.1.32 i nie widać aktualizacji. Czy zwykle chwilę czeka się za aktualizacją tej aplikacji? Wiem, można sobie skompilować, ale próbowałem dawniej skompilować na systemie x86_64 (takiego używam), lecz kompilacja Wine na 64 bitach to jazda pod górkę, a i nie jestem jeszcze obeznany w budowaniu paczek rpm. Dlatego jak na szarego usera przystało, czekam za aktualizacją z repo, ale od dwóch wersji jej nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 Opóźnienie jest normalne. Możesz ściągać z repo updates-testing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 Teraz rozumiem. Nie będę jednak ryzykował - nazwa testing troszeczkę mnie odstrasza, a zależy mi na stabilności (po ostatnich aktualizacjach ucichł troszeczkę SELinux i ABRT, więc jest spokój). Poczekam w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Grudzień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 Teraz rozumiem. Nie będę jednak ryzykował - nazwa testing troszeczkę mnie odstrasza, a zależy mi na stabilności (po ostatnich aktualizacjach ucichł troszeczkę SELinux i ABRT, więc jest spokój). Poczekam w takim razie a ja wlasnie radzilbym Ci instalowac z updates-testing. do pracy potrzebuje kilku aplikacji uruchamianych pod wine i w przypadku ich braku, musialbym dzialac na Windzie. dlatego zawsze instaluje testowe paczki zeby w razie czego je usunac, zainstalowac te ktora dziala bezproblemowo i nie aktualizowac az nie pojawi sie nowsza dzialajaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Grudzień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 Ja zawsze instaluje nowego WINE ze źródeł, niekoniecznie od razu po pojawieniu się nowej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2009 Ja dawniej za używania systemu 32 bitowego też, szczególnie, że używałem systemu opartego o paczki deb, więc aptitude miał sprytną opcję, że zebrał w całość i ściągnął oraz zainstalował sam to, co potrzebne było do kompilacji. Niestety dziś nie używam już systemów 32bitowych (wydają mi się dziś jakieś mniej responsywne) a tym bardziej aptitude, więc przeraża mnie kompilacja Wine na Fedorze. Tym bardziej, że nigdy mimo how-to na Wiki Wine, nie udało mi się skompilować Wine'a na systemie 64 bitowym. Wiecznie coś nie tak - aplikacja za bardzo siedzi jeszcze w 32bitach. Wprawdzie trwa niby port na x86_64, ale nim to będzie miało ręce i nogi, to wiele wody upłynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi