JanuszWo Napisano Grudzień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2009 Witam! Po przesiadce na F12 nie działa mi mój ukochany skaner benq 3300. Procedura instalacji tego skanera polega na dopisaniu ścieżki do firmware w pliku //etc/sane.d/snapscan.conf. Do tej pory używałem sytemów 32 bit, teraz mam pierwszą fedorę 64 bit. Czy to może być problem? A może to sprawa nowego komputera - mam płytę asusa na chipsecie intela p55. Kombinowałem z różnymi ustawieniami usb w biosie. Komunikat xsane to: Brak dostępnych urządzeń. Oczywiście - proszę o radę - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2009 To jest jakiś zewnętrzny sterownik? Jeśli tak to możliwe, że nie działa na systemie x86_64. Co do komputera to raczej nie ma wpływu, bo w końcu skaner to urządzenie zewnętrzne podłączone zapewne przez usb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Grudzień 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2009 To jest jakiś zewnętrzny sterownik? Jeśli tak to możliwe, że nie działa na systemie x86_64. Co do komputera to raczej nie ma wpływu, bo w końcu skaner to urządzenie zewnętrzne podłączone zapewne przez usb. Witam! Sterownik jest zewnętrzny, dostarczony ze skanerem - binarka. Skaner zadziałał na innym komputerze, na fedorze 12 i386, więc albo komputer z f12 64 bit szwankuje, albo xsane 64 bitowe ma problemy ze sterownikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi