ziomek Napisano Styczeń 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2010 witam wszystkich jestem nowym userem fedory 6 i mam zainstalowaną i chciałem dodać program realvnc i mam pakiet rpm i chciałem zainstalowac poprzez dodaj usuń oprogramowanie ale wyskakuje mi okno nie można pobrać informaci o oprogramowaiu i w szczegółach "Cannot find a valid baseurl for repo: updates" co musze zrobić aby to mi nie wyskakiwało? a drugie putanie to jak instaluje to obojętnie gdzie znajdują się pliki z programem?? czy muszą byćwjakimś okreslonym katalogu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2010 witam wszystkich jestem nowym userem fedory 6 Proponuje abyś rozpoczął zabawę od czegoś współczesnego. Może F12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2010 [...]wyskakuje mi okno nie można pobrać informaci o oprogramowaiu i w szczegółach "Cannot find a valid baseurl for repo: updates"Masz mocno przestarzałą wersję systemu, więc repozytoria z programami są niedostępne (tzn. trudno dostępne, trzeba trochę pokombinować, ale po co się męczyć?). Jeśli zainstalujesz F12 tak jak proponuje Artur S, to kłopot sam się rozwiąże. a drugie putanie to jak instaluje to obojętnie gdzie znajdują się pliki z programem?? czy muszą byćwjakimś okreslonym katalogu??Jak instalujesz przez Dodaj/Usuń, to z Twojego punktu widzenia nie ma to znaczenia, bo program sam ściąga i instaluje, wie skąd ściągnąć i gdzie zainstalować Jeśli chcesz wiedzieć więcej zajrzyj na → naszą wiki do → "Poradnika" oraz do → "Artykułów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi