Skocz do zawartości

[f12]problem Z...

JoleKK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie jestem pewien czy problem jest sprzetowy, wiec dzial jest tylko chyba odpowiedni, w razie czego prosze o przeniesienie.

Moj problem wyglada nastepujaco - wylaczam system i pojawia sie takie cos (nie zawsze, w 40% przypadkow):

blad.JPG

Po ponownym uruchomieniu systemu (znow nie zawsze), system zatrzymuje sie przy uruchamianiu udev, kolejny reboot i jest ok, ale (i stad podejrzenie ze to moze byc cos z dyskiem) nastepuje sprawdzenie systemu plikow:

Ustawianie zarządzania dyskami logicznymi:                 [  OK  ]
Sprawdzanie systemów plików
/dev/sda3: czysty, 132945/2621440 plików, 1345545/10485760 bloków
/dev/sda1: odtwarzanie z kroniki
/dev/sda1: czysty, 36/25688 plików, 26038/102400 bloków
/dev/sda2: odtwarzanie z kroniki
/dev/sda2: czysty, 16911/7110656 plików, 7092683/28432128 bloków

Niedawno wymienilem dysk (bo poprzedni idzie do serwisu) i zainstalowalem F12, problem jest od poczatku tej instalacji.

Komputer to notebook HP Pavilion hp 1110ew. Na sterym dysku i F11 problem nie istanial.

Nie znalazlem podobnego problemu, dlatego bede wdzieczny za ewentualne wskazowki.

Spróbuj wyłączyć chyba w fsck sprawdzanie tych partycji na starcie (chociaż to też można zrobić to w fstabie w 5 lub 6 kolumnie). Z tego co sobie przypominam to ja też od czasu do czasu jestem zasypywany podobnymi komunikatami przy kończeniu pracy systemu, ale żadnych problemów nie mam, dlatego zawsze to ignorowałem.