Gość Napisano Styczeń 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2010 Witam. Jako że od jakiegoś czasu się za wściekłem i koniecznie chce odstąpić od "jedynie słusznego systemu" a lubię sobie pogrzebać we wszystkim w czym się da nadszedł czas na Instalacje LPG w mojej "Zielonej strzale". I tu już troche zwolniłem bo jak się szybko okazało po zamówieniu kabla USB do diagnostyki sterownika LPG Program dostarczony wraz ze sterownikami jest pod.... no właśnie winde. Program uruchomiłem pod wine i śmiga ale oczywiście interfejsu nie wykrywa. Bus 003 Device 007: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC Jak mogę zmusic urzadzenie do działania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2010 W wine raczej nie ma obsługi portów stąd problem. Najlepiej jest postawić windowsa na VirtualBoksie, gdzie jest obsługa usb i korzystać z niego jak z biblioteki umożliwiającej odpalanie aplikacji napisanych pod nią Ja tak robię i muszę przyznać, że w takiej roli się sprawdza, bo do systemem operacyjnego to trochę windowsowi brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2010 Więc z tego co piszesz wychodzi na to że po prostu gra nie jest warta swieczki i wydajniej (łatwiej)bedzie poprostu zostawić to na Windowsie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi