Regis Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Witam! Mam problem z instalacją polskiego Firefoxa. Instalacja przebiega bez problemów ale niestety program nie daje się uruchomić. Gdy go odpalam z terminala to uzyskuję komunikat: ./firefox-bin: error while loading shared libraries: libXp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory Dodam, że instalowalem także w Mandrake'u i nie było problemu. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Witam! Mam problem z instalacją polskiego Firefoxa. Instalacja przebiega bez problemów ale niestety program nie daje się uruchomić. Gdy go odpalam z terminala to uzyskuję komunikat: ./firefox-bin: error while loading shared libraries: libXp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory Dodam, że instalowalem także w Mandrake'u i nie było problemu. Z góry dziękuję za pomoc. Miałem taki sam problem. Pobralem wersje dla "zaawansowanych", jej instalacja przebiegla bezproblemowo. Wszystko chodzi tak jak nalezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AaaA Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Jestem cienki w te klocki ale brakowało biblioteki [root@localhost firefox]# apt-get install libXp.so.6 Tylko zastanawiam się jeszcze nad tym gdzie firefoxa zainstalować. Gdzie instalują sie rpmy z firefoxem? Albo skąd wziąć spolszczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Tylko zastanawiam się jeszcze nad tym gdzie firefoxa zainstalować. Gdzie instalują sie rpmy z firefoxem? Albo skąd wziąć spolszczenie... Jesli chodzi o miejsce instalacji rpm'ow to sprawdza sie je poleceniem rpm -qpl nazwa pakietu. Spolszczonego Firefoxa mozna pobrac ze strony www.firefox.pl Przeczytaj artykul o RPM'ach znajdujacy sie na stronie glownej, goraco polecam. U mnie Firefox znajduje sie w katalogu /usr/lib/firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Dodam tylko, ze polska wersje Firefoxa mozna sciagnac rowniez z oficjalnej strony www.mozilla.org. Masz tam Other Systems and Languages. A co do tego gdzie instaluja sie rpm'y, to mozesz sam to okreslic (man rpm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Świeżego Firefoksa można mieć też po "yum update". Ja tak właśnie zrobiłem, i mam teraz problem: PL pack (z firefox.pl) nie chce działać . Instaluje się, ale już uruchomić się nie chce. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić? Czytałem kiedyś na fedora-devel-list, że w fedorze mieli zmienić w ff1.0 coś na pango. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale może to pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mAR Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Świeżego Firefoksa można mieć też po "yum update". Ja tak właśnie zrobiłem, i mam teraz problem: PL pack (z firefox.pl) nie chce działać . Instaluje się, ale już uruchomić się nie chce. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić? Czytałem kiedyś na fedora-devel-list, że w fedorze mieli zmienić w ff1.0 coś na pango. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale może to pomoże . http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2188 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi