Aquagen Napisano Styczeń 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2010 Witam Chcę zainstalować sterowniki CUDA. Moja karta to GTS 250. Korzystam z Fedora 12 Constatntine, uname -r to 2.6.31.12-174.2.3.fc12.x86_64. Zainstalowałem aktualizacje jakie były (yum update) i zainstalowałem sterowniki karty zgodnie z tym co jest przedstawione w poradniku (yum install akmod-nvidia, rdbalcklist=nouveua, itd.). Pierwsze pytanie jest takie: Jaki sterownik dobrać do FC12, ponieważ na stroni nVidii w sekcji download jest kategoria Linux 64bit ale jedyną sensowną opcją jest Fedora 10 (11 i 12 nie widzę). Wybrałem więc FC 10, czyli cudadriver_2.3_linux_64_190.18.run. Proces instalacji przechodzi w miarę gładko ale potem po restarcie system się nie podnosi (czarny ekran, można literki wpisywać ale brak odzewu). Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2010 Potrzebujesz jeszcze CUDA Toolkit. Co do czarnego ekranu to poszukaj w logach, dlaczego X'y nie wstały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aquagen Napisano Styczeń 28, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2010 CUDA Toolkit i SDK też mam. Nie znam się na Fedorze tak dobrze ale to chyba coś więcej niż niepodniesienie się X"ów, ponieważ chyba wtedy powinien pojawić się tryb tekstowy. To co ja mam to chyba nie jest tryb tekstowy, mogę pisać komendy ale on nie odpowiada. Czy w ogółe dobrze wybrałem te sterowniki, można to jakoś autoamtycznie dobrać np. instalacja yum'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2010 ponieważ chyba wtedy powinien pojawić się tryb tekstowy.Nie, automatycznie nie przechodzi. Możesz przejść ręcznie do innej konsoli (np. ctrl+alt+f3) lub dopisać cyfrę 3 do parametrów jądra w grubie. Yumem chyba nie. Trochę bez sensu najpierw coś robisz, a potem chcesz się dowiedzieć czy dobry sterownik dobrałeś. Kolejność chyba powinna być odwrotna. Z tego pliku można wyczytać: NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86 190.18W f12 jest chyba inna wersja sterownika, czyli faktycznie mogły pojawić się problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi