Skocz do zawartości

Serwer Dzielenia Zasobów

Gość Guest_Wielebny_*

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Guest_Wielebny_*

Witam

Będę musiał zrobić serwer na który userzy z internetu mogli by wrzucać swoje pliki i dzielić się z innymi w obrębie jednego forum. Pliczki to muzyka z możliwością odsłuchu i inne czyli coś w podobnego jak Chomik. I tu moje pytanie. Co byście do tego polecili? Czy jest dużo pracy przy takim przedsięwzięciu? I od czego by tu zacząć bo nie mam nawet punki zaczepienia jeszcze.

Witam

Będę musiał zrobić serwer na który userzy z internetu mogli by wrzucać swoje pliki i dzielić się z innymi w obrębie jednego forum. Pliczki to muzyka z możliwością odsłuchu i inne czyli coś w podobnego jak Chomik. I tu moje pytanie. Co byście do tego polecili? Czy jest dużo pracy przy takim przedsięwzięciu? I od czego by tu zacząć bo nie mam nawet punki zaczepienia jeszcze.

Przepraszam ,że na gościu wystawiłem post ale zapomniałem sie zalogować :rolleyes:

Najłatwiej jest postawić serwer ftp, ale Tobie pewnie chodzi o rozwiązanie przez http z ładnym, przyjaznym interfejsem? Jeśli tak to nie spotkałem z gotowym darmowym rozwiązaniem i raczej będziesz musiał sam takie coś napisać w jakimś języku. Pracy na pewno będzie dużo :)