DEMON Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Witam serdecznie - mam pytanie Potrzebuje skonfigurować połaczenie na fedorce -mam łacze od neti i odnich rownież dostałem modem/router-zyxel chciałbym go przestawić w tryb Bridge i całe uwierzytelnianie i logowanie zestawianie połaczenia zrobić na fedorce z tym że w tym routerku enkapsulacja ustawiona jest na PPPoA wiec w stystemie dobrze było by mieć tak samo a widze ze w necie są pakiety do PPPoE a nie widze do PPPoA i teraz nie wiem czy to nie bedzie miec jakiegoś wiekszego wplywu na zestawienie połaczenia coprawda necik chodzi jak przeloze na PPPoE w routerze ale chcialbym miec PPPoA w ustawieniach na fedorce Dzieki za wskazówki ps. znalazlem takie cos ppp linux-atm-libs, rp-pppoe z wiki http://wiki.fedora.pl/wiki/Modem_SpeedTouch_330 czy dobrze kombinuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Jak masz po linii netii to musisz używać protokołu pppoe, jeśli na linii tp to pppoa. Moduł odpowiedzialny za PPPoA to pppoatm.ko. Zresztą tak jak jest napisane w wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Pobuszuj po linkach na dole artykułu. W szczególności chyba na stronce: http://linux-usb.sourceforge.net/SpeedTouch/ było coś więcej o "bridge". Jakby Ci się udało to mógłbyś uzupełnić artykuł o to info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 dzieki jak sie uda na pewno napisze jak to zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi