Gość devint Napisano Luty 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2010 Przeszkadza mi w nautilusie to że nie zapamiętuje ostatnio zamknietych okien (tzn wysokosci i szerokosci). W Ubuntu jest taka funkcja i jest bardzo wygodna lecz w Fedorze nie widzę takiej opcji jedynie temat Nautilus doesn't remember window position or size gdzie trzeba dodać klucz do gconf. Na dodatek Fedore mam na netbooku eee900, ekran jest mały i gdy uruchamiam nautilusa to wyskakuje "jak wielka krowa" zajmując cały ekran. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2010 Chciałeś poinformować na forum o rozwiązaniu, czy masz problem z wprowadzeniem tych wartości do rejestru gnome? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość devint Napisano Luty 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2010 Klucz wprowadzic potrafie lecz chcialbym sie dowiedziec czy Fedora moglaby zapamiętywać szerokosci wysokosc ostatnio otwartego okna. Ubuntu ma to ze automatycznie zapamietuje szerokosci i wysokosc okna z porzedniego zamknietego okna i nie posiada domyslnie wpisanej szerokosci i wysokosci. Mowiąc prościej z jaka szerokoscią i wysokoscia mi się zamknie okno to z taka szerokoscia i wysokoscia mi sie ono otworzy, Troche zagmatwałem P.S. Znów moja niekompetencja...myslalem ze klucz podaje domyslana szerokosc z jaka sa otwierane okna a on tez od razu zapamietuje Troche jest mi wstyd . Ale jak co temat tez moze sie komuś przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2010 Możesz dodać do wiki http://wiki.fedora.pl/wiki/Typowe_problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi