fand67 Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Witam Fedora 12 - po instalacji Eclipse w domyślnej konfiguracji działało bez zastrzeżeń. Gdy wykonałem 'yum update' Eclipse nie pozwala mi założyć (zniknęła z menu opcja) 'Project Java' i wcześniejsze projekty nie mogą korzystać z edytora z podkreśtlanymi błędami i warning-ami. Wydaje mi się że jest to jakiś błąd w konfiguracji => uruchamianie programów też zablokowane (wygląda na to że debug nie łączy programów). Jak rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Odpal Eclipse z Terminala i pokaż, na co narzeka. Ostagtnio był z nim problem np. w Debianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fand67 Napisano Luty 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Odpal Eclipse z Terminala i pokaż, na co narzeka. Ostagtnio był z nim problem np. w Debianie. Ostatnio testowałem komunikację Java -> JavaScript (JSObject - to rozwiązanie "czysto" SUN-owskie... Teraz gdy zaktualizowałem Eclipse pojawia się to: CompilerOracle: exclude org/eclipse/core/internal/dtree/DataTreeNode.forwardDeltaWith CompilerOracle: exclude org/eclipse/jdt/internal/compiler/lookup/ParameterizedMethodBinding.<init> CompilerOracle: exclude org/eclipse/cdt/internal/core/dom/parser/cpp/semantics/CPPTemplates.instantiateTemplate CompilerOracle: exclude org/eclipse/cdt/internal/core/pdom/dom/cpp/PDOMCPPLinkage.addBinding CompilerOracle: exclude org/python/pydev/editor/codecompletion/revisited/PythonPathHelper.isValidSourceFile CompilerOracle: exclude org/python/pydev/ui/filetypes/FileTypesPreferencesPage.getDottedValidSourceFiles Ta komunikacja jest mi już zbędna = mam lepsze rozwiązanie ale inne projekty czekają na Eclipse... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Spróbuj z sunowym JDK i uruchamiaj tak: ./eclipse -vm /usr/java/default/bin/java póki nie wymyślisz nic lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi