JanuszWo Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Witam! Czy ktoś słyszał. co można zrobić, żeby openoffice w wersji 3.2 dał się uruchomić? Błąd jest opisany już w internecie, odnalezione przeze mnie rady nie poskutkowały. Ktoś dysponuje jakąś cudowną receptą? Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 A co się niby takiego dzieje? Mam 3.2 PL z oficjalnej strony na F12 x86_64 i wszystko działa. Polecam zapytać na forum OOo, gdyż od jakiegoś czasu mamy swoje oficjalne forum w PL, gdzie naprawdę są kumaci ludzie odnośnie tego pakietu: http://user.services.openoffice.org/pl/forum/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Luty 22, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 A co się niby takiego dzieje? Mam 3.2 PL z oficjalnej strony na F12 x86_64 i wszystko działa. Polecam zapytać na forum OOo, gdyż od jakiegoś czasu mamy swoje oficjalne forum w PL, gdzie naprawdę są kumaci ludzie odnośnie tego pakietu: http://user.services.openoffice.org/pl/forum/ Witam! Mój problem jest dokładnie taki sam, jak na stronie http://user.services.openoffice.org/en/for...=16&t=27438 Niestety uruchomiony w ten sposób office jest jakiś niestabilny i się wywala. Może źle kasuję profil użytkownika? Ja usuwam katalog .openoffice.org z katalogu domowego. Coś może przegapiam? Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Raczej będziesz musiał zapytać na polskim forum OOo, które Ci podałem. Osobiście nigdy nie miałem problemów z żadnym OOo, więc nie potrafię pomóc. Jedyne co mogę powiedzieć, że mnie wersja 64bitowa działa na Fedorze 12 x86_64. Raczej nie tędy droga, ale dwie jednoczesne wersje OOo mogą powodować problemy - np. jednoczesna w systemie wersja 2.4 i 3.2 (podałem takie dla kontrastu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Ja używam 3.2 na fedorze12 i się nie wywal, przynajmniej na razie. co prawda na 32-bitowym systemie. Odpal z konsoli, i zobacz jakie komunikaty się pojawiają po krachu. W wersji 3.2 jest wiele zmian, i niewykluczone że wpływają one na stabilność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Luty 25, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2010 Witam! Ponowiłem próbę instalacji. Usunąłem katalogi z home i z opt. Oczywiście usunąłem office dystrybucyjnego. Po odpaleniu z konsoli, a potem po wywaleniu się programu pamiątka wygląda tak: /opt/openoffice.org3/program/soffice: line 131: 16909 Naruszenie ochrony pamięci (core dumped) "$sd_prog/$sd_binary" "$@" Wygląda na to, że wszystko jest ok pod gnome. Moje problemy występują gdy używam kde. Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2010 Wygląda na to, że wszystko jest ok pod gnome. Moje problemy występują gdy używam kde. w linku (który sam podałeś powyżej) jest porada: export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome soffice próbowałeś tak zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Luty 26, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2010 w linku (który sam podałeś powyżej) jest porada: export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome soffice próbowałeś tak zrobić? Oczywiście! Wcześniej program był niestabilny mimo wszystko. Teraz działa... Ale nie mogę dodawać własnych pozycji do tabeli zamian. A po to właśnie rzuciłem dystrybucyjne OOo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi