perbeatus Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Czy komuś udało się zainstalować fglrx na FC3? Jeśli tak to poprosze o info czy przebiega to tak jak w FC2 czy jakieś zmiany? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpoonMan Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 nie istnieje na razie mozliwosc zainstalowania fglrx pod FC3 ..... moze ATI sie w koncu zlituje i zrobi sterowniki pod X.org ...... zostalo jedynie czekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 CHolera! Bym wiedział to bym nie instalował FC3!!! No nie pocieszyłeś mnie SpoonMan.... ATI zasługuje na porządne baty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Ja tez mam mieszane uczucia bo w FC2 mialem i nowego gnoma i kde.. Coz poczekam na driver ATI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpoonMan Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 dostalem wlasnei troszke materialow na podstawie ktorych ponoc mozna zmusic FC3 do dzialania z radeonami ...... dzis wieczorkiem bede testowal .... trzymajcie kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 może to coś pomorze http://www.fedoraforum.org/forum/showthrea...7&highlight=ati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 jak fglrx dzialal na FC2 a tam tez byl x.org to na FC3 tez go odpale, (tylko mi sie kerne skompiluje, narazie to mi jakies bzdety na ekran wyrzuca ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Na pocieszenie mogę wam powiedzieć, że w jakimś wywiadzie ATI przyznało się, iż ma zamiar wypuścić nowe linuksowe sterowniki w styczniu... ale co do X.Org to odmawia komentarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 hmmm... no szkoda, ze sterowniki nie działają ja przy okazji tematu mam kilka pytanek. Jestem stosunkowo nowym userem linuksa, ale słyszałem już wilele złych rzeczy na temat sterowników ATI. Dlatego mam takie pytanie (chodzi mi o to jak było z ich instalacją na FC2). Czy te sterowniki sa już dopracowane i można je bezpiecznie instalować? czy można je bezpiecznie zmusić do pracy z X.org, mimo iż nie są oficjalnie przeznaczone dla nich? słyszałem, ze po instalacji tych sterów dochodziło do tego, że monitor potrafił pójść z dymem, czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 słyszałem, ze po instalacji tych sterów dochodziło do tego, że monitor potrafił pójść z dymem hehe, jedyne co mi sie przytrafialo to to ze ekran sie wieszał (ten błąd podobno poprawono w najnowsze wersji) właśnie odpaliłem FC3 z fglrx jak się nie zawiesi w najbliższym czasie to znaczy że naprawili :> (musiałem przekompilować jądro, oraz ręcznie pozmieniać xorg.conf) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Mynus. ja też rekompilowałem kernel i zmieniałem xorg.conf ale po restarcie ekran robił się czarny i d*pa... mam R9600Pro. Napisz w przybliżeniu co zrobiłeś. Chociaż przy rekompilacji kernela. Tak jak w FC2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 no i tu mam taki problem: kernel z kernel.org nie chce sie uruchomic, wywala mi bledy na ekran wiec kompilowalem ten z dystrybucji z nim jest wszystko w porazadku (choc maja te same ustawienia) zainstalowalem najnowszy fglrx, system wstaje lsmod wskazuje ze korzysta z tego modulu, ale po odpalenmiu fglrxinfo, na ekranie pojawiaja sie jakies znaczki i mnie wylogowuje chyba cos jest zrypane, zainstalowalem starsza wersje sterow, nie dzialaja, ale nie wieszaja kompa zaraz wypelenie formularz na stronie ATI, troche to zajmie bo mam kilkanascie adresow e-mailowych P.S. robilem tak jak w FC2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Czyli powiadacie, że ryzyko uszkodzenia sprzętu jest małe tak :?: to fajnie ale ja mam kolejny kłopot, czytałem, ze stery ATI nie działają dobrze na płytach z chipstetem nVidi (podobno przez przekłamania na AGP grafika poszła z dymem )czy ten błąd jest nadal aktualny, czy już go usunięto :?: Aha, nie instalowałem sterowników nVidi do chipsetu, używam tych domyślnych instalowanych z Fedorą 3 czy dalej mogę bezpiecznie zainstalowac te stery :?: i nie powinno być żadnych konfliktów :?: Może mi ktoś dać linka gdzie jest sprawdzony opis instalacji tych sterowników bo jak dotąd znalazłem trzy kompletnie różne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Jaj już mam dosyć tego całego gównianego ati!!!! Najpierw ściągałem dooma i czekałem na binary na linuch. Jak się pokazały ucieszony, że w końcu sobie pozażynam!! No i co , d*pa!! Okazuje się że ati zawaliło sprawe z driverami!! Ostatnio wyczytałem że wyszły nowiutkie stery, no i dooma będzie można spokojnie odpalić na linuchu!! No i co , znowu wałł, te dupki z ati "zapomnieli" stery dostosować do xorg!! Już nie mam siły, jestem kompletnie zdezelowany!! Nierozumiem jak oni chcą konkurować z nvivią, jak dają plame na każdym kroku!! Z tego wszystkiego wynika że zamiast nowego dysku lub pamieci przy najbliżzym zastrzyku gotówy, trza będzie kupić karte nvidi!! Troszku nie może nie na temat ale nie mogłem sobie odpuścić!! Trzymajmy kciuki za rchłe pojawienie sie sterów na xorg!! hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Tomcio15, kto ci takich bzdur naopowiadał z tym dymem i w ogóle? Nigy jeszcez nie słyszałem żeby przez linuksa i stery spaliło się cokolwiek! W najgorszym razie reinstalka ale i to (_żadko_ → rzadko) ORT. Gryhild, podzielam twoje zdanie. Ati opierdala się niemiłosiernie jeśli chodzi o stery pod lina i mój plan jest taki sam. Najbliższy zastrzyk gotówki i mój Radeon 9600Pro zamienia się na nVidia FX, choćby miało być i wolniejsze to przynajmniej wykorzystam je w całości na linuksie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi