easy Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Witam !!! Czy jest możliwość (a jeśli tak to jak to zrobić) updatu FC2 do FC3 bez reinstalacji systemu? Czy trzeba ścągać wszystkie płyty czy można zrobić to on-line przez internet? Za odpowiedź z góry dziękuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 bez problemu mozna zrobic upgrade bez reinstalowania gdzies na forum znajdzesz dokladny opis ((_napewno_ → na pewno) ORT jest jak zrobic z FC1 na FC2 wiec analogicznie bedzie pewnie z FC2 na FC3) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easy Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Ok znalazłem - a czy da się to jakoś zrobić przez sieć, tzn tak zeby nie ściągać płyt a żeby instalator poprał tylko to co potrzebuje do updatu z net-u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Tak. Najpierw musisz jednak zainstalowac (_yum'a_ → yuma) ORT tego z FC3 oraz pakiet fedora-release z FC3. Wtedy stanie sie dostepna lista pakietow dla nowej wersji systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easy Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Ok spróbuję - dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfk Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Upgrade fc2->fc3 to byla totalna porazka zrobilem to wczoraj wieczorem i mimo, ze system sie uruchomil, to... kompletnie nic nie dzialalo. Dolny panel sie nie uruchomil, poprzez prawy klik mialem dostep do komendy "Uruchom", ale programy i tak startowaly. Totalny paraliz Moja rada: absolutnie backup wszystkich najwazniejszych danych albo takie partycjonowanie dysku, zeby wszystkie dokumenty i wazne pliki byly na oddzielnym dysku. Ja musialem zainstalowac fc3 ponownie po calkowitym usunieciu fc2. i teraz dziala ok, choc mam wrazenie ze programy uruchamiaja sie duzo wolniej niz w poprzedniej wersji (nawet na ekran wylogowania trzeba czekac jakies 5-6 sek). Jeszcze nie mialem czasu przyjrzec sie temu blizej - dzis wieczorem bede sie staral podtuningowac fc3 Pozdr, rfk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easy Napisano Listopad 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 No to nie fajnie - chyba jeszcze poczekam z tym updatem na dalsze wrażenia innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 No to nie fajnie - chyba jeszcze poczekam z tym updatem na dalsze wrażenia innych. Jesli tylko masz w miare dobry sprzet i FC2 chodzila bez zarzutu, to nie masz sie czego obawiac. Ja gdy zobaczylem FC3, od razu sie w niej zakochalem A backup danych na wszelki wypadek zawsze jest polecany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 A co w niej jest takiego fajnego że aż nie w niej zakochałeś?? Sam się waham bo ja mam xorga i KDE nowsze niż w dysrtro i kompilowane własmoręcznie i śmiga lepiej miż kompilowane pod 386 toteż pytam co w fc3 jest takiego ekstra że warto się przesiąść?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Sproboj, a zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi