dither Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Na platformie VBI(ASmobile Z96S) miałem odwrotną sytuacje na win xp 1:40, a fedora 11 2:03 - tak więc pewnie to wina platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Materid Napisano Lipiec 5, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Na razie Fedory nie mam zamiaru porzucac zbyt dobrze mi sie na niej pracuje (dzis zrobilem 3D) powoli sie ucze wszystkiego ale o to w tym chodzi. Szukalem rozwiazan i laptop mode tools + moje grzebanie moze cos pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Nie musisz od razu porzucać. Możesz ten WattOS postawić obok i przekonać się czy winna jest ogólnie słaba obsługa Twojego sprzętu czy może coś z fedorą nie tak. Chociaż fedora pod względem oszczędności jest nawet z przodu, bo wystarczy wspomnieć o takich demonach jak np. tuned. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Materid Napisano Lipiec 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2010 A czy moze miec z tym wspolnego cos temperatura komputera? Na temperaturze kompa sie nie znam ale na Linuksie mam srednio 75st C (przynajmniej tak pokazuje gadzet KDE) ale faktycznie laptop jest goracy dzis nawet doszlo do 98 ale to przy ostrej pracy juz wiele godzin ... Jak zmniejszyc jego temperature? Na windzie wydaje mi sie o wiele chłodiejszy! _____________________________ Edit: Pisalem w sprawie tej temperatury i długosci czasu pracy do Asus'a i dostalem odpowiedź że należy zaktualizować bios z ich strony i długość czasu pracy powinna sie wydłużyć W najblizszym czasie to sprawdze i napisze czy pomogło. Co do duzych temperatur radzili przeczyszczenie co 2-3 miesiace komputera sprezonym powietrzem ale spokojnie bo temperatura moze wynosic do 100 st C o czym swiadczy informacja na stronie producenta procesora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi