NVM Napisano Kwiecień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 Otóż, w ramach własnych udziwnień, chciałbym zmienić imię i nazwisko na koncie, który obecnie posiadam (mam na myśli to co było do podania na początku instalacji systemu). Czy jest jakaś możliwość jego zmiany, ewentualnie usunięcie tego? Oczywiście pomijając kryzysową sytuację, jaką jest reinstal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Kwiecień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 Oczywiście pomijając kryzysową sytuację, jaką jest reinstal. 1. System / Preferencje / Osobiste / O mnie 2. Programy / Ustawienia / O mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Kwiecień 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 1. System / Preferencje / Osobiste / O mnie 2. Programy / Ustawienia / O mnie Cóż, niezupełnie. Mam na myśli imię i nazwisko. Dodatkowo - czy jest opcja na Fedorze, że po dokonaniu takich zmian, zostaje gdzieś zapisany jakiś mały pliczek, który wskazywałby przeszłe dane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 system-config-users Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Kwiecień 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 Bingo! Dziękuję bardzo, Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 * polecenie system-config-users pozwala na pełne zarządzanie userami i grupami. * jeśli chcesz się dowiedzieć jakie pliki modyfikuje dana aplikacja, możesz użyć polecenia strace np.: strace -o a.log system-config-users wszystkie wywołania systemowe z programu będą zapisane do pliku a.log. Po zamknięciu programu możesz pogrzebać w logu i sprawdzić, jakie pliki próbował otworzyć np. grep ^open a.log więcej: man strace [EDIT] ...ehh, ale mam refleks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Kwiecień 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2010 Refleks? Wolę poczekać do końca, niż parać się z kolejnym problemem, bez dalszych informacji, które potrzebuję Dziękuję bardzo za te dwa skróty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi