molek1 Napisano Maj 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2010 Witam. Mam problem z Tomcatem 6 - muszę zmienić stronę kodową. Doczytałem że jest to informacja zawarta w zmienne środowiskowej JAVA_OPTS, jest to opcja "-Dfile.encoding=UTF-8" i powinno tosię znajdować w pliku catalina.sh. Sęk w tym że ja nie mam takiego pliku. Tomcata instalowałem z repozytoriów, moj system to Fedora 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2010 "man find" "man locate" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molek1 Napisano Maj 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2010 "man find" "man locate" Ja nie napisałem że nie potrafię się posługiwać komendą find, no chyba że: find / catalina.sh jest źle użytą komendą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2010 jest źle użytą komendą...1.Wg mnie jest źle - brak parametru "-name" 2.Nie napisałeś też, że umiesz się nią posłużyć ani tym bardziej, że się nią posłużyłeś Ale to i tak bez znaczenia, bo na ile sobie sprawdziłem to skryptu catalina.sh nie dostarcza żadna z paczek w repozytoriach. A tu byc może rozwiązanie → http://www.pubbs.net/200908/tomcat/33686-c...s-question.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molek1 Napisano Maj 7, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2010 1.Wg mnie jest źle - brak parametru "-name" Bez parametru -name równiaż przeszukuje, lecz wyświetla całą zawartość przeszukiwanych katalogów. 2.Nie napisałeś też, że umiesz się nią posłużyć ani tym bardziej, że się nią posłużyłeś Ale to i tak bez znaczenia, bo na ile sobie sprawdziłem to skryptu catalina.sh nie dostarcza żadna z paczek w repozytoriach. A tu byc może rozwiązanie → http://www.pubbs.net/200908/tomcat/33686-c...s-question.html Niestety ale nic nie pomogło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi