dudus1989 Napisano Maj 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2010 Witam. Mam na zadanie zrobić na zajecia plyte live cd FEDORY która bedzie zajmowala mniej niz 700 mega i bedzie miala dograne pakiety takie jak: gc++ pakiety do programowania midnight commander man-pages-pl vi emacs Zrobiłem sobie maszyne wirtualna z Fedora 12 i sciagnalem takie narzedzie jak REVISOR i mam z nim problem ze wzgledu na to ze wywala mi błąd... w logu pisze niby ze nie znalazl pliku pod sciezka /var/tmp/revisor-install/12/f12-386/i386/os/.discinfo '. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak łatwo można zrobić mastering Fedory? tak żeby wywalić niepotrzebne pakiety typu openoffice i dograć to co potrzebuje?. Może zna ktoś inne narzędzie do tego pod fedore? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2010 Możesz to przejrzeć http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...=0&p=128582 . Nieaktualne, bo zrobione dla f11, ale idea pozostaje taka sama. Revisor jest kiepski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi