trup Napisano Maj 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2010 Chciałem zainstalować Adobe Air, lecz napotykam trudność w postaci: Error loading the runtime (libnss3.so: cannot open shared object file: No such file or directory) Gdy próbowałem zainstalować libnss3.so, napotkałem na trudność w postaci: Błąd podczas sprawdzania transakcji: file /etc/prelink.conf.d/nss-prelink.conf from install of nss-3.12.6-1.2.fc11.i586 conflicts with file from package nss-3.12.3-4.fc11.x86_64 Rozumiem, że należałoby się pozbyć nss-3.12.6-1.2.fc11.i586 i jak to zrobić? Dodam że plik /etc/prelink.conf.d/nss-prelink.conf zawiera wpis -b /lib{,64}/libfreebl3.so -b /lib{,64}/libsoftokn3.so To mi nic nie mówi, chyba, że nie umiem go odczytać co w nim się kryje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2010 Instalacja Adobe AIR na systemach 64bitowych jest bardziej problematyczna niż klikanie dalej, ale na pewno jest wykonalna. Ja używam i686, więc nie wiem jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Maj 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2010 Rozumiem, że należałoby się pozbyć nss-3.12.6-1.2.fc11.i586 Kurczę, gdzie haczyk, powiedzcie jak coś przeoczyłem, ale czy yum remove nss-3.12.6-1.2.fc11.i586 nie załatwia problemu? Używałem Air na F12 x86_64 i powiedzieć muszę, że instalacja trochę nerwów wymagała. Ostatecznie jednak Ipla mi nie zadziałała, więc wyrzuciłem ten produkt Adobe. Pamiętam jednak, że prócz nss trochę dociągałem tych pakietów, więc po zainstalowaniu Air miałem całkiem pokaźną ilość pakietów i686 w systemie Rzuć okiem: http://kb2.adobe.com/cps/408/kb408084.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi