Skocz do zawartości

Tp-link Tl-wn721n

Waszka93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z kartą sieciową TP-Link TL-WN721N.

Czytałem dużo o niej i mam problem: część osób twierdzi że jest możliwe uruchomienie jej pod fedorą, inni natomiast że nie.

Aktualnie mam Fedorę 12, chciałbym aktualizować ją poprzez YUMa do 13, ale potrzebne mi jest połączenie z Netem. Czy może lepiej jest zainstalować Fedorę 13 z plyty DVD? Czy w takim razie Fedora 13 wspiera moją kartę sieciową?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zrobiłem tak jak było na tej stronie napisane.

Niestety nie działa: najpierw nie chciało znaleźć mi katalogu /lib/modules/`uname -r`/build dla kernela PAE (jeżeli się pomyliłem w nazwie to przepraszam).

Postanowiłem więc zrobić to na "normalnym" jądrze.

Wpisałem:

make

potem

su

make install

make unload

potem make load

pokazał się błąd że nie może uruchomić bluetooth (chociaż linijkę wcześniej napisał że bluetooth driver loaded succesfully).

Oproćz tego podczas uruchamiania systemu pokazuje mi:

warning: all files need .conf in /etc/modprobe.d/ndiwrapper. It will be ignored in future release.

Co mam z tym zrobić?

Niestety nie działa: najpierw nie chciało znaleźć mi katalogu /lib/modules/`uname -r`/build dla kernela PAE (jeżeli się pomyliłem w nazwie to przepraszam).
Tam jest napisane, że potrzebujesz pakietu kernel-headers dla aktualnego jądra. Właściwie to kernel-devel też może się przydać.