matron Napisano Czerwiec 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2010 Jakiś czas temu opisałem strajkującą mysz usb pod F12, jak się okazało instalacja F13 nie rozwiązała problemu, nie udało mi się też jak do tej pory rozwiązać go w żaden sposób. Na ratunek nieoczekiwanie "przyszedł" virtualbox, wydając komunikat, który brzmi dla mnie obco (i nie ma na ten temat nic na google co by go objaśniało) ale wydaje się określać w czym tkwi problem, jednakże dla mnie jako - laika, ten komunikat jest mało zrozumiały i proszę geeków o zinterpretowanie go i ewentualne podanie rozwiązania bądź linka do rozwiązania (który pewnie gdzieś jest tylko nie mogę go wygooglować w żaden sposó. Podczas uruchamiania Vbox oraz podczas uruchamiania wirtualnej maszyny również (na nim) dostaje taki oto komunikat: Prawdopodobnie zamontowany jest system plików USBFS na /sys/bus/usb/drivers. Zdecydowanie zalecana jest zmiana tej sytuacji, ponieważ stanowi to poważny błąd konfiguracji systemu i może spowodować nieoczekiwane błędy urządzeń USB. Zdecydowanie zalecana jest zmiana tej sytuacji - super!!! Tylko w jaki sposób :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2010 Wklej fstab i podaj wersję vbox-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matron Napisano Czerwiec 22, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2010 # # /etc/fstab # Created by anaconda on Sun May 30 12:42:22 2010 # # Accessible filesystems, by reference, are maintained under '/dev/disk' # See man pages fstab(5), findfs(8), mount(8) and/or blkid(8) for more info # /dev/mapper/vg_komp1-lv_root / ext4 defaults 1 1 /boot ext4 defaults 1 2 /dev/mapper/vg_komp1-lv_home /home ext4 defaults 1 2 /dev/mapper/vg_komp1-lv_swap swap swap defaults 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 none /sys/bus/usb/drivers usbfs devgid=501,devmode=664 0 0 oraz wersja Vbox: 3.2.0 r61806 Oracle VM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi