borzole Napisano Czerwiec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2010 Witam, działała mi drukareczka, a po wejściu (chyba) wersji Oracle przestała. Jak uruchomię ten sam wirtualny dysk spod root to drukrka znów działa, pod userem jest nieaktywna szara nazwa USB $ id uid=500(lucas) gid=500(lucas) grupy=500(lucas),6(disk),10(wheel),91(tomcat),100(users),485(mock),491(jackuser),502(vboxusers) $ selinuxenabled; echo $? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Czerwiec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2010 Głupie pytanie: Nie dodałeś przypadkiem filtru dla urządzenia USB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2010 Nie to nie to, sprawdziłem. Poza tym uruchomiłem na koncie root z kopią ustawień ~/.VirtualBox żeby wszystko było tak samo. Nadal na koncie root usb drukarki działa, a na usera nie. Co ciekawe drugie usb (modem) jest aktywne na koncie usera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Czerwiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2010 A jako user masz dostęp do tego urządzenia USB? Może to nie kwestia Vboxa, ale systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2010 Może znowu coś trzeba kombinować jak kiedyś? → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=125938 Fakt, że w F13 i na VB 3.2.4 nie mam takiego problemu. Grupy itp [waldo@F13 ~]$ id uid=500(waldo) gid=500(waldo) grupy=500(waldo),501(vboxusers) kontekst=unconfined_u:unconfined_r:unconfined_t:s0-s0:c0.c1023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2010 Modem jest dostępny z powodu zaznaczonego "Controlled by NetworkManager" w system-config-network. To tak gwoli uszczegółowienia Opcja powoli staje się obsolete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2010 Niby mam faktycznie taką opcję zaznaczoną, tyle że nie mam zainstalowanego NetworkManager. To teraz mi powiedz jak to się przekłada na mój problem z drukarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi