endrjun Napisano Lipiec 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2010 Posiadam skaner f-my ARTEC model 1236USB. Niestety ani <Sane> ani <Simple Scan> nie obsługują, a nawet nie wykrywają tego skanera. Może ktoś ma jakieś doświadczenia ze skanerami usb ? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -|| F13 ||- Gigabyte GA-8IPE775-G | Intel P4 3,06 1M 533FSB | 1024 MB 400MHz | GF FX5500 | WD 250GB ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2010 Zazwyczaj używa się sterowników z windowsa. Wydaje mi się, że Ultima 2000 http://www.meier-geinitz.de/sane/gt68xx-backend/ to właśnie ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrjun Napisano Lipiec 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2010 Dzięki, pokombinuję. Tylko jak użyć sterowniki z windows ? A co sądzisz o używaniu tego skanera pod <wine> ? Mam software dla tego skanera pod w2k. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -|| F13 ||- Gigabyte GA-8IPE775-G | Intel P4 3,06 1M 533FSB | 1024 MB 400MHz | GF FX5500 | WD 250GB ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2010 Tylko jak użyć sterowniki z windows ?Na stronie, którą podałem wyżej wszystko jest wytłumaczone. A co sądzisz o używaniu tego skanera pod <wine> ?To już łatwiej będzie uruchomić go pod sane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi