slivkam Napisano Lipiec 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 Fedora 13 Przy starcie systemu układ klawiatury jest USA. Nawet jak w preferencjach klawiatury w układach usunę układ USA to i tak przy nastepnym stracie jako domyslny pojawia sie ten układ (USA). Jak ustawić na stałe układ polski Dlaczego nie widać katalogów udostępnionych na serwerze Windows Server 2008. Pingowanie z i do serwera OK Katalogi udsotępnione na komputerch z Win XP Home i Win XP Prof są widoczne i dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość próba sprayu Napisano Lipiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2010 Co do klawiatury proponuję poniższą lekturkę, zwłaszcza punkt 4.1. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=19847 Skrypt mógłby wyglądać nastepująco: #!/bin/bash setxkbmap pl -variant basic I pod Gnome... System > Preferences > Startup Applications jako polecenie Command podać najlepiej pełną ścieżkę do skryptu (tj. nie stosować proponowanego zapisu z tyldą ~, u mnie to nie zaskoczyło). Nie wiem jak to aktualnie leci w KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Lipiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2010 A po co modyfikować pliki systemowe? Najprawdopodobniej nie wybrałeś układu polskiego w GDM (ekranie logowania). http://wiki.fedora.pl/wiki/Brak_j%C4%99zyk...iego_w_systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość próba sprayu Napisano Lipiec 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2010 Punkt 4.1 nie mówi o modyfikacji plików systemowych. A linijka, którą podałem wykorzystuje domyślne ustawienia z pliku /usr/share/X11/xkb/symbols/pl. ja np. wolę używać angielskojęzycznej wersji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi