lesmly Napisano Lipiec 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2010 Witam. W ciągu kilku najbliższych dni dostanę nową płytę główną plus procesor. Teraz mam GA-K8N51GMF-9 z Sempronem 3000 a będę miał Gigabyte GA-MA78LMT-US2H + AMD Athlon II X2 245. I się pytam bardziej doświadczonych użytkowników - czy moja F12 x64 podniesie się na nowych bebechach? Czy mam pewną instalację nowego systemu? W sumie i tak się zastanawiam nad instalacją - gdyż jakoś mam przeczucie, że F13 w wersji 32 bitowej chodziłoby stabilniej. Czy w przypadku takiej instalcji warto zachować partycję /home ? Czy ustawienia od programów x64 są identyczne jak od x86? Czy lepiej cały dysk od nowa partycjonować? A jeśli zachować - to czy zachowają mi się ustawienia takie jak: pliki poczty Thunderbird (odebrane, wysłane,kontakty), zakładki firefox, kadu wraz z historią... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2010 * ...hymm, nigdy tak nie robiłem, ale nie widzę żadnego powodu by system miał nie wstać. W tym systemie można nawet na gorąco wyciągnąć procesor * ustawienia w /home są niezależne od architektury, wszystko powinno działać normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2010 Przekładasz dysk do innego kompa i zawsze działa, tylko czasem GRUBa trzeba poprawić. Jeśli dysk z Fedorą wepniesz tak samo jak w poprzednim komputerze, to system nawet się nie zająknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesmly Napisano Lipiec 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2010 Ok, dzięki w takim razie za odpowiedzi. W takim razie ze znacznie większym spokojem podejdę do upgrade'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi