p1orun Napisano Lipiec 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2010 Witam Mam pewien problem płyta Fedory 13 64 bity mi nie bootuje , 4 płyty wypaliłem z tym systemem ale za każdym razem jest to samo, Płyta zaczyna sie kręci po czym uruchamia sie grub i wybór systemów( mam zainstalowaną Mandrive 2010) Posiadam starsza wersje fedory 11 ( 32 bit) ta wersja odpali z płyty , po wyborze języka wyśawietla komunikat żeby wskazał miejsce plików do instalacji , naped nie dziala. Dodam ze mam 2 nagrywarki DVD jedna na IDE a druga na SATA probowalem instalowac zo bydwu lecz bezkutecznie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2010 czytałeś? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#.C5.9A...O_i_co_dalej.3F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p1orun Napisano Lipiec 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2010 podaje sumy kontrolne obrazu md5: 6fbae6379cf27f36e1f2c7827ba7dc35 SHA1: 65c7f1aad3feb888ae3daadaf45d4a2a32b8773a CRC32: 0e1d0ba2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2010 podaje sumy kontrolne obrazuA po co nam to? To Ty masz sprawdzić [EDIT] Np. tu → ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/lin...x86_64-CHECKSUM [EDIT2] Nie sugeruj się napisem "Hash: SHA1" - sprawdź sumę sha256, bo "The image checksum(s) are generated with sha256sum." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość laxigen Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 prawdopodobmie masz plyte glowna Gigabyte. instaluj z live image badz instaluj z sieci - powinno sie udac. podobno mozna ten blad obejs startujac instalacje z DVD zawierajacego 32 bitowa instalacje fedory a nastepnie wymienic plyte na wersje 64bitowa przed wyborem sposobu instalacji. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano Październik 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2010 Ale co do tego ma plyta Glowna Gigabyte ? ja tez mam ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2010 Nie rozumiem związku. Też posiadam płytę główna Gigabyte'a i instalowałem tu Windowsa, ArchLinuksa, Gentoo, Ubuntu z live włączałem, i nawet OS X (hackintosh) włączałem. Nie miałem żadnych problemów (wszystko x86_64). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi