Skocz do zawartości

[f13] Brak Dzwieku Z Aux

duchu

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny problem, ehhh troche zaczyna mnie to juz irytowac. No ale do rzeczy, chodzi o to ze po podlaczeniu do laptopa kabla od kina to (_wogole_ → w ogóle) ORT nie ma dzwieku z kina tylko dalej leci z laptopa. Probowalem postepowac zgodnie z instrukcjami w tym poscie http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=22281 ale zero efektu. W alsamixer mam wszystko ustawione na max glosnosc :/ Pomoze ktos ?

Jakim kablem podłączasz, masz dobry moduł jądra załadowany do karty muzycznej? Czy w modprobe.conf masz dobry model dodany, jako model=. Ja miałem podobny problem z połączeniem przez kabel hdmi. Rozwiązaniem było ustawienie dobrego modelu karty dźwiękowej i odmutowanie w alsamixer kanałów spidf.

Es.

ehhh, chcialem byc samodzielny i sprobowalem zainstalowac OSS ale niestety nic to nie dalo a mozna powiedziec ze nawet pogorszylo. Po odinstalowaniu OSS dzwieku juz prawie (_wogole_ → w ogóle) ORT nie slychac, konsola nie odnajduje polecenia alsamixer ;(

Panowie zagubilem sie, nie wiem co teraz robic. Poprosze o pomoc jesli mozna jak od nowa zainstalowac ALSE czy tez PulseAudio bo wydaje mi sie poporostu jakies pakiety usunalem, albo sie usunely przy instalacji OSS. Mam nauczke zeby nie robic czegos, o czym nie mam pojecia :(