Skocz do zawartości

Fedora 13 A Windows 7 - Boot Problem.

MrMaJeV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Z góry chciałbym zaznaczyć, że jestem dość początkującym użytkownikiem Linuxów więc nie posiadam odpowiedniej wiedzy na temat instalacji ( prócz tej która uzyskałem w poradnikach fedory na ww stronie ) Dlatego prosiłbym o nie flame-owanie mojego pytania :)

Mianowicie , problem polega na tym, że po ściągnięciu Fedory 13 DVD ze strony fedoraproject i wypaleniu iso na płycie (sprawdzeniu czy zostało wypalone dobrze) ustawiłem bootowanie z płyty i...nic. Pokazuje się napis " booting from CD/DVD:.... " i wskakuje windows 7

Posiadam 64 bitowy procesor i win 7 64 działa bez zarzutu.

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i w przypadku jeśli temat tego typu już istnieje, a ja go nie znalazłem o wybaczenie :P

[...] po ściągnięciu Fedory 13 DVD ze strony fedoraproject i wypaleniu iso na płycie[...]
Czytałeś poradnik, więc zakładam, że między jedną a drugą czynnością nastąpiło sprawdzenie sumy kontrolnej sha256 (→ http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#.C5.9A...O_i_co_dalej.3F ). Czy tak?

[...] program się zawiesza , bądź wyskakuje komunikat o nieprawidłowym pliku.
No, to wszystko chyba jasne? :) Ściągaj aż do skutku. Dopóki obraz przed nagraniem na płytę nie będzie poprawny to i nagranie na płycie będzie złe.

Jeśli masz jakieś kłopoty ze ściąganiem http/ftp to polecam torrent - sprawdza sam z siebie sumy ściąganych pakietów i powinien ponawiać ściąganie kiedy suma jest niepoprawna.