m_arcin Napisano Wrzesień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2010 Witam Podczas instalacji programu ntop wywala taki komunikat : [root@srv ~]# yum install ntop Loading "kmod" plugin Loading "protect-packages" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Resolving Dependencies --> Running transaction check ---> Package ntop.i386 0:3.3.9-7.el5 set to be updated --> Processing Dependency: librrd_th.so.2 for package: ntop --> Processing Dependency: graphviz for package: ntop --> Running transaction check ---> Package ntop.i386 0:3.3.9-7.el5 set to be updated --> Processing Dependency: librrd_th.so.2 for package: ntop ---> Package graphviz.i386 0:2.12-8.el5 set to be updated --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: librrd_th.so.2 is needed by package ntop Sprawa dość pilna, a sam niestety nie umie sobie z tym poradzić, dlatego wielka prośba do Was o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2010 Masz RHEL5 czy Fedorę? Czyściłeś repozytorium → http://wiki.fedora.pl/wiki/Zarządzanie_pak...3w_tymczasowych? Jakie repozytoria masz podłączone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Wrzesień 7, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2010 Masz RHEL5 czy Fedorę? Czyściłeś repozytorium ? http://wiki.fedora.pl/wiki/Zarządzanie_pak...3w_tymczasowych? Jakie repozytoria masz podłączone? Tak czyściłem. Co prawda nie używam fedory ani RHEL5 ale używam dystrybucji opartej na Centos-ie ,,ClearOS" ma ta dystrybucja w sobie kilka ciekawych monitorów sieci bo przecież taka jej specyfika ale jednak jestem przyzwyczajony do ntop na debianie tylko tego używam i daje obraz co się dzieje w sieci. Aha zapomniałem podać jakie mam repo a więc standardowe ClearOS i EPEL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi