douglasmclloyd Napisano Wrzesień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2010 Witam, mam problem z VPN (Cisco) na Fdorze 13. W momencie połączenia przez VPN tracę połączenie z internetem. Opcje konfiguracji VPN nie dają wielu możliwości. Jak to można przeskoczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Wrzesień 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2010 Witam, mam problem z VPN (Cisco) na Fdorze 13. W momencie połączenia przez VPN tracę połączenie z internetem. Opcje konfiguracji VPN nie dają wielu możliwości. Jak to można przeskoczyć? Z tego co się orientuję to kwestia konfiguracji po stronie serwera i jego polityki bezpieczeństwa (chyba tak to można nazwać). Nie walczyłem nigdy z problemem, mądrzejsi ode mnie u mnie w pracy próbowali i skończyło się na uruchomieniu systemu tylko do VPN'a w maszynie wirtualnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
douglasmclloyd Napisano Wrzesień 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2010 Z tego co się orientuję to kwestia konfiguracji po stronie serwera Chyba tak jest i chodzi bodajże o adres gateway, który się zmienia, ale gdy łaczę się przez VPN na winzgrozie internet chodzi. Tą samą konfigurację zaimportowałem na linuxa i kicha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 I wiadomo coś w tym temacie? Też łączę się do VPN i internet działał. Teraz wciągu ostatnich dni zacząłem mieć problemy z równoległym połączeniem, właściwie nic u siebie nie zmieniałem, czyli prawdopodobnie wina leży po stronie serwera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi