siamer Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Wie ktos moze jak ogladac filmy w formacie *.rmvb pod linuxem. Pod windowsem ogladac je mozna programem Real Alternative a pod llinuxem myslalem ze Mplayer bedzie mial kodeka ale sie mylilem Czym to otworzyc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Mam dokladnie ten sam problem. Nigdzie nie mozna znalesc kodekow Real do mplayera. Sciagnalem RealPlayera z real.com ale tam nie mozna otwierac filmow z tekstem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 To już było na forum... Kodeki są tu: http://www2.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/...0041107.tar.bz2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano Listopad 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Dzieki Raven Ale mam jeszcze jedno pytanie moze troszke glupie, jak ja mam zainstalowac nowe kodeki albo gdzie je wkleic bo nie mam pojecia Jak moglbys to podpowiedz. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 To już może być problem... Ja pod Auroksem 9.3 rozpakowałem te pliki do /usr/lib/win32 i działało. Jak jest w FC nie wiem, bo zamiast MPlayera używam Totema. Spróbuj tak jak napisałem, może będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano Listopad 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Hmmm jest problem ja w /usr/lib nie mam katalogu win32 ! Mam jeszcze pytanie co d tego totema - moze on odtwarzac filmy z napisami ?? Ja sprawdzalem i nie widzialem takiej opcji ! Ja uzywam fedory 3 i nie wiem co zrobic z tymi kodekami do mplayera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 bo katalog win32 trzeba utworzyc. Jego nie ma. I tam wklej rozpakowane kodeki. Najlepiej zmien nazwe katalogu w ktorym sa i przenies go do /usr/lib/ I powinno dzialac. (mi dziala ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Kurde ja mam fedore 3 i mi nie dziala Trzeba cos ustawiac w mplayer ? Jakas sciaezke do tego pliku czy cos takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi