gonzolex Napisano Październik 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2010 Witam, Potrzebuje stworzyć chyba dość prosty skrypt, który co 1 minutę sprawdza uruchomione procesy na danym runlevelu i zapisuje do pliku. Jeśli pojawi się nowy proces to zapisuje go do innego pliku (np. error) informacje ze jest nowy proces. Wykorzystać tu trzeba cron do sekwencji, czyli co minutę. Potrafił by mi ktoś coś takiego stworzyć? Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2010 Kochamy odrabiać prace domowe za innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzolex Napisano Październik 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2010 No jak komuś takie rzeczy nie sprawiają kłopotu to może pomóc innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Październik 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2010 Potrafił by mi ktoś coś takiego stworzyć? potrafił by Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2010 * man ps * cron działa synchronicznie, a ja proponuje asynchronicznie #!/bin/bash daemon(){ echo jupi sleep 1 daemon } daemon * jeden z wielu pomysłów na porównanie dwóch list http://wiki.fedora.pl/wiki/Zapis_i_przywr%C3%B3cenie_listy_zainstalowanych_program%C3%B3w * to nie jest wypożyczalnia murzynów, ale jak wykażesz trochę inicjatywy to ktoś Ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi