netykieta27 Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 witam mam problem po zainstalowaniu f13 nie moge otworzyć czat na wp.pl po zalogowaniu wyskakuje taki komunikat brak połaczenia z serwerem ogulnie na forum nic nie znalazłem poza wzmianką o ustawieniu firewall oczywiście odpowiednią apety wtyczek działają na foxie z ice java a w ogóle to domyślnie zainstalowałem open jdk od sun w ub. 10.4 owszem działał tylko na foxie na chrome i na operze nie i tak dla sprawdzenia w f13 zaintalowalem sobie chomnium no i nic z opera to samo w google znalazłem porade o wyłaczeniu SHelinux co oczywiście jest absurdem prosze o porade jak połączyć sie z ww serwerem w systemie winsows z tego co pamietam jest coś takiego jak zapora sieciowa i ustawienia bespieczeństwa jeśli utawimy na barzdzo wysoki poziom nie połaczymy sie z serwerem wp i tu szukam zalerzności i przekładu na f13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 Że co? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 Ze co?ogulniepewniehodziotorzekoleganieómiepisadzinieusnajeznakufprzestankowyh. @netykieta27 przepisz swojego posta jakos po polsku, korzystajac ze slownika ortograficznego i nie zapomnij przynajmniej o kropkach na koncu zdania. W takim szambie jak tu podales to obrzydzenie bierze grzebac. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 Heh... nick swoja droga tez ciekawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Październik 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2010 Heh... nick swoją drogą też ciekawy... Ciekawy, jak ciekawy, ale jaki trafny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netykieta27 Napisano Październik 5, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2010 Ciekawy, jak ciekawy, ale jaki trafny tematyka kropek i przecinkow ciekawa ale raczej na temat bo to tak dalece koś żę co.. ś tam odbiegł i sam temat posta wystarczająco jest sugestywny co do odp nie mniej sugestywnej odpowiedzi! czyli na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2010 W operze faktycznie nie działa, krzyczy że chce ciasteczek, ale w firefoxie bez problemu się połączyłem. Sprawdź jaką masz javę ustawioną: java -version Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2010 tematyka kropek i przecinkow ciekawa ale raczej na temat bo to tak dalece koś żę co.. ś tam odbiegł i sam temat posta wystarczająco jest sugestywny co do odp nie mniej sugestywnej odpowiedzi! czyli na temat Chcesz odpowiedzi na temat? Sprecyzuj w czym masz problem. Jak pisać tak, żeby być zrozumianym: → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja [...] i tu szukam zalerzności i przekładu na f13Jak widzisz nie tylko ja szukam sensu i przekładu Twojej wypowiedzi na język polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Październik 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2010 czat.wp.pl na F13 powoduje: opera-10.62-6438.x86_64 - raz sie uruchomilo okienko, kazda nastepna próba powoduje upadek opery firefox-3.6.10-1.fc13.x86_64 - pojawia sie okno czatu i komunikat "Witamy w serwisie Czat Wirtualnej Polski - poczekaj chwilke na polaczenie z serwerem..." google-chrome-stable-6.0.472.63-59945.x86_64 - identycznie jak Firefox $ java -version java version "1.6.0_18" OpenJDK Runtime Environment (IcedTea6 1.8.1) (fedora-42.b18.fc13-x86_64) OpenJDK 64-Bit Server VM (build 14.0-b16, mixed mode) Na Maemo 5 z uzyciem Firefox mobile w ogóle sie okno nie pokazuje tylko java prosi o pozwolenia na dostep a pózniej stwierdza ze java nie zyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2010 Ustaw javę Sun-a jako domyślną. Szczegóły w artykule na wiki. Dla porównania: java -version java version "1.6.0_21" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_21-b06) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 17.0-b16, mixed mode) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netykieta27 Napisano Październik 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2010 Zainstalowałem "1.6.0_21" test javy zrobiłem tu http://www.java.com/pl/download/help/testvm.xmlło uzyskałem informacje aktualizacji .Brak połączenia z serwerem na serwisie wp.Wierszem podczas instalacji w terminal java version byla 1.6.0 jdk.Problem byl przy domyślnym ustawianiu.alternatives --install <dowiązanie> <nazwa> <ścieżka> <priorytet>.Zainstalowałem wersje graficzną Alternatives i nie wiem jak ustawić? domyślnie sun.W graficznej alternatives była widoczna wersja 1.6.0.21 i 2wie pozostałe.Artykuł na temat graficznej wersji jest trochę ogólny. WALDO na temat proszę ,, as in freedom and Fedora .Fedora the voice of the community. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Październik 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2010 netykieta27 co pokazuje Ci się gdy wchodzisz na strony testujące jaką masz Javę? Mi po wgraniu Javy od Sun-a (Oracle) od razu przeglądarki się na nią przeniosły i na stronie po kliknięciu na "Weryfikacja wersji oprogramowania Java" dostaje zwrotkę: "Gratulacje! Masz zainstalowaną zalecaną wersję oprogramowania Java (Version 6 Update 21)" i od tej pory czat.wp.pl działa zarówno na Operze i na Firefoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netykieta27 Napisano Październik 7, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2010 Pojawia się komunikat o za instalowanej wersji javy zalecana jest aktualizacja.W terminalu po komędzie java version jest 1.6.0 jdk .Mam problem z domyślnym ustawieniem 1.6.21 od sun w Alternatives tu jest problem sudo alternatives --config java - po tej komędzie jest to alternatives --install <dowiązanie> <nazwa> <ścieżka> <priorytet>.Korzystałem z poradnika przy instalacji i konfiguracji 1.6.21 -http://allsys.winsoft.pl/java-vm-sun/fedora-10 przy instalacji.W Alternatives jest widoczna licencje podpisuje sciągajac jave w terminalu nie pytało.Moze ktos zrobi posta jak ten 1% społecznośći:) ma zainstalowac i uruchomić domyślnie jave 6update21 .Infinity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2010 Moze ktos zrobi posta jak ten 1% społecznośći:) ma zainstalowac i uruchomić domyślnie jave 6update21 .Infinity Po co pisać posta, skoro wyżej podałem Ci artykuł na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netykieta27 Napisano Październik 7, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2010 (edytowane) Po co pisac posta, skoro wyzej podalem Ci artykul na ten temat? Java obsluguje aplety test weryfikacji nie jest spójny bo domyslnie jest ice java .I konkretnie chodzi o serwer WP.PL czyli brak polaczenia z serwerem. Fedora 11 obsluguje wp,tylko na operze na foxie 3.6 nie dziala jesli chodzi o dzwiek w tym systemie pruóbowalem kompbinowac z ALSA z marnym skutkiem dzwiek jest przyspieszony.Na systemie po aktualizacji do F12 bez zazrzutu nie musialem instalowac wersji sun brak problemów z dzwiekiem .Po narzuceniu na dysk F13 pojawil sie sie problem o ktorym mowa w temacie postu .Uzywam rownieszz Ubuntu tam test javy rowniez nie jest spuójny lecz i opera i fox obsluguje jave sun. Mysle ze chodzi o ustawiena firewall dla serwera wp w Fedora 13. Puóki co za 11 godzin zainstaluje F14 Alpha.Za 26 dni premiera zawsze mozna pokompbinowac . Edytowane Październik 7, 2010 przez WalDo Ortografia. Literówek, interpunkcji, braku polskich znaków diakrytycznych nie jestem w stanie poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi