aruna Napisano Styczeń 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2011 (edytowane) dzisiaj wlaczylem komputer i wyskoczyla mi taka wiadomosc Boot massage Welcome to Fedora Starting udev: [ OK ] Setting hostname fedora: [ OK ] Setting up Logical Volume Management: No volume groups found [ OK ] Checking filesystems _Fedora-14-i686-: clean, 105989/516096 files, 822177/2048000 blocks /dev/sda1: clean, 43/64000 files, 47938/256000 blocks /dev/sda5: clean, 966/4276224 files, 340107/17104896 blocks [ OK ] Remounting root filesystem in read-write mode: [ OK ] Mounting local filesystems: [ OK ] Enabling local filesystem quotas: [ OK ] Enabling /etc/fstab swaps: [ OK ] Entering non-interactive startup ip6tables: Applying firewall rules: [ OK ] iptables: Applying firewall rules: [ OK ] Starting portreserve: [ OK ] Starting system logger: [ OK ] Starting irqbalance: [ OK ] Starting rpcbind: [ OK ] Starting mdmonitor: [ OK ] Starting system message bus: [ OK ] Setting network parameters... [ OK ] Starting NetworkManager daemon: [ OK ] Starting Avahi daemon... [ OK ] Starting NFS statd: [ OK ] Initializing OpenCT smart card terminals: [ OK ] Starting RPC idmapd: [ OK ] Starting cups: [ OK ] Mounting other filesystems: [ OK ] Starting HAL daemon: [ OK ] Retrigger failed udev events [ OK ] Starting PC/SC smart card daemon (pcscd): [ OK ] Starting sendmail: [ OK ] Starting sm-client: [ OK ] Starting abrt daemon: [FAILED] Starting crond: [ OK ] Starting atd: [ OK ] [ OK ] ma ktos jeszcze jakis pomysl?? w pulseaudio w urzadzeniach wyjsciowych mam tylko wirtualne wyjscie dzwiekowe (gluche wyjscie) a w sprzetowych nie ma nic. kojarzy ktos o co chodzi? bo juz mam dosyc pracowania na komputerze bez dzwieku.... na pewno ktos mnie rozumie... Edytowane Styczeń 7, 2011 przez WalDo Przy długich listingach proszę korzystać ze znaczników [codebox][/codebox] lub [spoiler][/spoiler] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aruna Napisano Styczeń 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2011 chyba fedora 14 xfce nie ogarnia mojej karty dzwiekowej i trzeba bedzie zrezygnowac ..... szkoda bo zapowiadalo sie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2011 ALC na pewno działa. HDA jest jednym z najlepiej wspieranych chipów (czy cokolwiek to jest). Pokaż: /proc/asound/cards, /proc/asound/devices oraz wyjście polecenia arecord -L oraz amixer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aruna Napisano Styczeń 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2011 [root@fedora ~]# /proc/asound/devices -bash: /proc/asound/devices: Permission denied [root@fedora ~]# /proc/asound/cards -bash: /proc/asound/cards: Permission denied [root@fedora ~]# arecord -L default Default front:CARD=nForce2,DEV=0 NVidia nForce2, NVidia nForce2 Front speakers surround40:CARD=nForce2,DEV=0 NVidia nForce2, NVidia nForce2 4.0 Surround output to Front and Rear speakers surround41:CARD=nForce2,DEV=0 NVidia nForce2, NVidia nForce2 4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers surround50:CARD=nForce2,DEV=0 NVidia nForce2, NVidia nForce2 5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers surround51:CARD=nForce2,DEV=0 NVidia nForce2, NVidia nForce2 5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers surround71:CARD=nForce2,DEV=0 NVidia nForce2, NVidia nForce2 7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers [root@fedora ~]# amixer ALSA lib pulse.c:229:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused amixer: Mixer attach default error: Connection refused [root@fedora ~]# nie wiem czy pierwsze dwa wpisalem dobrze prosze o wyrozumialosc ze wzgledu na moje poczatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2011 nie wiem czy pierwsze dwa wpisalem dobrze prosze o wyrozumialosc ze wzgledu na moje poczatki Źle. cat /proc/asound/devices i cat /proc/asound/cardsTo, że wywołanie amiksera nie powidło się oznacza, że pulseaudio nie uruchamia się prawidłowo. A znowu szukanie przyczyny na odległość to takie trochę czarowanie... Najłatwiej będzie jak spróbujesz na gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aruna Napisano Styczeń 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2011 uzyskałem takie cos da sie cos z tym zrobic? [root@fedora ~]# cat /proc/asound/devices 2: : timer 3: [ 1- 0]: raw midi 4: [ 1] : control 5: : sequencer 6: [ 0- 2]: digital audio playback 7: [ 0- 1]: digital audio capture 8: [ 0- 0]: digital audio playback 9: [ 0- 0]: digital audio capture 10: [ 0] : control [root@fedora ~]# cat /proc/asound/cards 0 [nForce2 ]: NFORCE - NVidia nForce2 NVidia nForce2 with ALC650E at irq 21 1 [uART ]: MPU-401 UART - MPU-401 UART MPU-401 UART at 0x330, irq 10 [root@fedora ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi