Slomiszer Napisano Listopad 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2010 Witam, Ściągnąłem najnowszą wersję Packet Tracera "PacketTracer531_i386_installer-rpm.bin" oczywiście zdaję sobie sprawę że jest to wersja 32 bitowa. Ale czy nie ma jakiejś opcji żeby odpalić to na 64 bitach, albo czy ktoś może wie że jest wersja wydana na 64 bity. Oczywiście, mam PT na wine, niestety po kliknięciu w routerze jest problem z dodawaniem modułów. Po prostu nie da się tego zrobić. Czy ma ktoś podobny problem? z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2010 Wszystkie programy 32-bitowe mozna uruchamiać na systemie 64-bitowym. Próbowałeś w ogóle odpalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slomiszer Napisano Listopad 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2010 "Wszystkie programy 32-bitowe mozna uruchamiać na systemie 64-bitowym. Próbowałeś w ogóle odpalić?" Oczywiście że próbowałem, próbowałem zainstalować za pomocą instalatora pakietów, jak robiłem to na fedorze 32 bitowej. Niestety przy próbie na 64bitach, wyświetla mi komunikat. "MIME type not supported /home/ws03/Pobrane/PacketTracer531_i386_installer-rpm.bin" Więc pierwsze co przyszło mi do głowy to, to że jest niezgodność 32 i 64 bity. Jeśli źle się zabieram za instalację proszę wyprowadź mnie z błędu i napisz jak powinienem się za to zabrać. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2010 [...]próbowałem zainstalować za pomocą instalatora pakietów[...] [...].bin" Nie daje Ci to nic do myślenia? Instalatorem pakietów możesz potraktować rpm, a tu jest widać opakowany w jakąś binarkę. chmod +x /home/ws03/Pobrane/PacketTracer531_i386_installer-rpm.bin /home/ws03/Pobrane/PacketTracer531_i386_installer-rpm.bin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slomiszer Napisano Listopad 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2010 No jak widać sie nie popisałem... :/ Ale teraz działa! Dziękuje Panowie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi