RUSHTEX Napisano Listopad 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2010 (edytowane) A wiecie może coś na temat takiego błędu : Package: java-1.6.0-openjdk-1:1.6.0.0-44.1.9.1.fc14 Command: java -Xmx512m -Dsun.java2d.opengl=true -jar JDownloader.jar Reason: Process /usr/lib/jvm/java-1.6.0-openjdk-1.6.0.0/jre/bin/java was killed by signal 6 (SIGABRT) Przed formatem Jdownloader odpalał się bez problemu a tu coś z javą nie tak /; Edytowane Listopad 12, 2010 przez WalDo Wyłączenie z innego tematu. ZASADA OGÓLNA: jeden problem - jeden wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloss72 Napisano Listopad 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2010 musisz zainstalować Javę od Suna (Oracle'a) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2010 poradnik na wiki.fedora.pl pozdrawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RUSHTEX Napisano Listopad 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2010 Fajnie że pozdrawa ale mi nie pomogła /; sh jre-6u22-linux-i586-rpm.bin przeszło bez problemu, po czym sprawdzam jd-> błąd, więc próbuje galternatives wybieram opcja 1 /usr/lib/jvm/jre-1.6.0-openjdk/bin/java 2 /usr/lib/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/java 3 /usr/java/default/bin/java Gdy wybiorę 1 pod kursorem myszki skacze ikona jd po czym znika i jd nie odpala się. Opcja 2 zwraca błąd ten co na samym początku tematu Natomiast opcja 3 wyrzuca błąd podobny do tego z pkt 2 "java was killed by signal 6 (SIGABRT)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2010 U mnie jest tak (wprawdzie to F13, ale nie powinna odbiegać w tym zakresie znacząco od F14) Jest 3 programów dostarczających "java". Wybór Polecenie ----------------------------------------------- * 1 /usr/lib/jvm/jre-1.6.0-openjdk.x86_64/bin/java 2 /usr/lib/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/java + 3 /usr/java/default/bin/java [root@F13 ~]# yum provides /usr/java/default/bin/java [...] jre-1.6.0_20-fcs.x86_64 : Java(TM) Platform Standard Edition Runtime Environment Repozytorium: installed Dopasowano z: Inne : Wyniki dostarczania: /usr/java/default/bin/java I JDownloader uruchamia się bez problemu. Instalowałem zgodnie z → http://wiki.fedora.p...n_Java_JRE,_JDK a JDownloader ściągnąłem stąd → http://www.jdownload.../download/index Jeśli u Ciebie nie działa, to prawdopodobnie masz jakieś śmieci poinstalowane dodatkowo. Jeśli przeprowadzałeś wcześniej jakieś instalacje Javy spoza repozytorium, to spróbuj je namierzyć i usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RUSHTEX Napisano Listopad 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2010 Ja mialem jakis juz JDownloader rpm i sie ladnie zainstalowal szkoda ze nie dzialal, ze strony jd dalem chmod +x jd.sh i sie uruchomil ale jakos fajniej bylo miec skrót w menu a nie caly folder w home i by go uruchomic to trzeba odpalac jd.sh co za glupi sposób . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2010 [...] trzeba odpalać jd.sh co za głupi sposób .Hmm... taka wypowiedzią raczej sobie mądrości nie dodajesz Zrób sobie skrót w menu, aplikację rozrzuć po odpowiednich katalogach, jd.sh nazwij np. jdownloader i umieść w /usr/local/bin. A jak już zrobisz to wszystko, to przygotuj ładny pliczek jdownloader.spec i zrób z tego paczkę rpm Masz nawet mini tutorial → http://wiki.fedora.pl/wiki/Rpmbuild Tu nie Windows - wszystko jest za darmo, ale wkład własny mile widziany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RUSHTEX Napisano Listopad 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2010 Nim przepakowałem się na fedore poradnik rpmbuild wałkowałem kilkakrotnie, jak się uporam z konfiguracją to na pewno się zmierzę z tymi specami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notabene de facto Napisano Listopad 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2010 Albo jeśli chcesz prosto i szybko to kliknij prawym klawiszem myszy i wybierz "Create Launcher" i następnie skonfiguruj: Typ: Application Name: JDownloader Command: java -jar '/home/uzytkownik/JDownloader/JDownloader.jar' Ja instalowałem program klasycznie ze strony http://www.jdownloader.org/download/index i według ich mini howto i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi