butcher Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Kupile sobie aparacik CX7220 i dostalem do niego plytke z oprogramowaniem dla windy oraz Mac OS...niestety nie ma na plytce oprogramwania dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT...czy jest jakis programik umozliwiajacy mi przeslanie zdjec za pomoca portu USB(taki dostalem kabelek) pod moj ukochany system jakim jest (_linuxa_ → Linuksa) ORT?? czy niestety bede musial miec jeszcze winde?...mam juz skaner, ktory dziala tylkopod winda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schiller Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 No way. bez windy da sie zyc (choc to system bardzo doby - mowie o serii od NT wzwyz). W Fedorce jest jakis dziwny kreator do aparatow cyfrowych (w control center bodajze). Ale kazda cyfrowka powinna byc widziana jako zwykla pamiec flash. Czyli w najprostrzym przypadku /dev/sda1. Zamontowac gdzies i kopiujesz sobie fotki. Ja tak robilem to kilku modeli (miedzy innymi do Minolty Z3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 a nie da sie po prostu mount /dev/sda1 -t vfat /mnt/gdzies ?? mi to dzialalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Listopad 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 (edytowane) jesli chodzi o polecenie : mount /dev/sda1 -t vfat /mnt/kodak to wywala mi cos takiego mount: /dev/sda1 is not a valid block device Co z tym zrobic?? Moze najpierw trzeba jakos zainstalowac port USB??Ja np. nie mam w /dev/sda1, lub sda2..... Edytowane Listopad 20, 2004 przez butcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Mi aparat HP PhotoSmart 945 działa w GNOME bez problemu. Mam zainstalowane gThumb, po zaznaczeniu odpowiedniej opcji w "Aplikacje>Preferencje>Nośniki wymienne" sam się zamontował i zimportował zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Listopad 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 (edytowane) W FC2 jest taka opcja w Grafika>Digital Camera Tool. Lecz tam mozna wybrac aparat z serii kodak o najwyzszym numerze CX6330, a ja mam CX7220.... GTKam nie wykrywa mojego aparatu, ale za to gthumb spisal sie rewelacyjnie!!Problem juz rozwiazalem dzieki za ogolne zainteresowanie Pozdrawiam Edytowane Listopad 21, 2004 przez butcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_szary Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 mam podobny problem z aparatem hp photosmart r707. z tym, że ani gthumb, ani żadna inna aplikacja nie wykrywa mi tego aparatu. jest też opcja w ustawieniach aparatu, aby był on widziany jako dysk usb, a nie aparat, ale i to nie działa. tzn. aparat sygnalizuje że połączył się z kompem, ale fedora wcale go nie widzi, mimo tego, że zwykły dysk usb wykrywa bez problemu:-(. o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi