slabypingwin Napisano Listopad 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2010 Mam taki problem ; od niedawna mam dekoder telewizji N w wbudowanym dyskiem twardym czyli ; nbox-recorderHD Urządzenie jest podłączone do routera kablem sieciowym . Niestety jak do tej pory to urządzenie nie jest widoczne dla komputera . Chodzi mi o to żeby albo na linuksie albo na windows móc kopiować pliki z dysku dekodera na dysk komputera . Oficjalnie nie ma takiej możźliwości , w menu dekodera nie majakiejś opcji udostępniania plików z dysku tego urządzenia . Ale może ktoś z was zna jakiś nieoficjalny sterownik/program linuksowy czy windowsowy który by dał możliwość dodania nbox-recordera do domowej sieci ? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Listopad 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2010 Z tego co wiem to jedyna opcja na zgranie danych z dysku to wyciągnięcie go z dekodera. Ale i tu możesz mieć problem, bo producent może (ale nie musi) używać jakiegoś dziwnego systemu plików. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 28, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2010 Esali Dekoder mam 5 dni czyli jest nowy na gwarancji . Tak że nie mam najmniejszego zamiaru w nim grzebać , Ale jeśli można skonfigurować programowo że komputery domowe podłączone do 1 routera widzą się wzajemnie to dlaczego nie można tego w sieci tak skonfigurować by dysk z dekodera był również widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2010 Dostęp do systemu plików, a to że się widzą to akurat dwie osobne sprawy. Na pewno ludzie piszący oprogramowanie do dekodera zadbali o to, aby nie można było zgrywać wideo, czyli powielać. Ale zawsze możesz zapytać na http://www.elektroda.pl/ może dowiesz się czegoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 28, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2010 Napisałem już posta na forum na elektroda.pl . Obaczymy czy coś skutecznego doradzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Adam Napisano Listopad 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 Cześć, Kiedyś istniało forum różnego rodzaju dekoderów (forum.dvhk.pl). Myślę, że tam prędzej uzyskasz odpowiedź. Przepraszam za linka. Mam nadzieję, że nie łamię zasad forum. Nie chodzi mi o reklamę "konkurencyjnego" forum tylko o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi